4 Nisan 2021 Pazar

AnnenMayKantereit - 21, 22, 23 Türkçe Çeviri



AnnenMayKantereit - 21, 22, 23 (Türkçe Altyazılı)


AnnenMayKantereit bu şarkıda gençlerin 20li yaşlarını boşa harcamasını, okul dersler ve birçok şey yüzünden hayatı kaçırmalarını, o genç yaşta amaçsız oluşlarını, sorunlarla yüzleşmek ve üstesinden gelmeye çalışmak yerine kaçmalarını anlatıyor.
 
Öğrenciler okuyor, deli gibi ders çalışıyor ama ne için çalıştıklarını bile bilmeyen var, ciddi bir hedefleri bile olmayan, ya da gerçekten istedikleri şeyin bu olduğundan emin bile olmayan, ailelerinin ve toplumun baskısına madur kalanlar ve farkına bile varmayanlar var. Üniversiteye kadar gelmişler ama hala hayatta tam olarak nerede durduklarını ve ne istediklerini/başarabileceklerini bilmiyorlar, hiçbir şey yapmadan bir mucize bekliyorlar, her şeyin kendiliğinden düzelmesini umuyorlar.
Ve hayatın tadını çıkarmayı, içmeyi ve kutlamayı iyi ayarlayamıyorlar.
 
(*)Burda hitap edilen kişi asla 30'larının ortasında olmak istemez. Gelecekten veya "hayatın yeni evresinden" korkar. 30 yaşın üzerindeyken vahşi zamanlarınızın dışındasınızdır ve yavaşça sorumluluk almanız gerekir. Düzenli bir işe sahip olmak, bir aile kurmak, vb.
Ama hayalindeki işin ne olduğunu/ne olmak istediğini bile bilmez.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Gençken 30lu yaşlar bana çok yaşlı gelirdi ve asla o yaşlara gelmeyecekmişim gibi hissederdim. Ama göz açıp kapayıncaya kadar 20li yaşlarımın ortasına geldim bile ve bunu hiç fark edemedim. 20li yaşlarımın ellerimden kayıp gittiğini hissediyorum şimdiden, ve bu şarkı bu gerçeği daha da vuruyor yüzüme. Özellikle de üniversite yıllarımda ha şunu yapayım, hadi bu da geçsin, şunu da halledeyim derken birçok şeyi erteledim ve hayatı kaçırdım. Eğlenmeyi, hayattan zevk almayı, tadını çıkarmayı unuttum, daha doğrusu hep erteledim. En önemlisi de hedeflerim için çabalamayı.
 
Birçok gencin de benim gibi olmasını istemediğimden, birçok kişiye yardımı dokunur umuduyla bilmeyenler için bu şarkıyı çevirmek istedim.
AnnenMayKantereit yapmış bana da paylaşıp ulaştırmak düşer.
 
Size diyeceğim. Harekete geç! Nerede duruyorsan kalk, fazla düşünme ve harekete geç!

 

 

Not: Dediklerine göre şarkının 30'lu yaşlar versiyonu da gelecekmiş ^^


One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...