17 Haziran 2023 Cumartesi

Hinamatsuri


Tür: Komedi, Bilim Kurgu, Seinen, Hayattan Kesitler, Doğaüstü Güçler


Bölüm: 12


Yıl: 2018
 
 
Konusu:
Sarı saçları, vazolara olan düşkünlüğü ile bir yakuza ailesinde üst kademe yöneticilerden olan Nitta’nın kendine has, düzenli bir hayatı vardır. Günün birinde Nitta’nın oturma odasında yumurta benzeri büyük bir cisim belirir. Üstelik cismin üzerinde küçük bir kızın yüzü de vardır. Yumurtamsı cismin düğmesine basıp açtığında içinden orta okul yaşlarında bir kız çıkıverir. Kızın adı Hina’dır ve telekinetik güçleri vardır. Üstelik çok da güçlüdür. Öyle ki, ağaçları bile yerinden sökebilmektedir. Nitta elbette önce korkudan Hina’ya bakmaya başlar, güçleri yakuza işlerinde faydalı olabilir ama bununla birlikte güçlerini onun üzerinde kullanması riskini de göze alır! Nitta ve Hina’nın tuhaf yaşamları başlar.

 

 

Doğaüstü güçler falan var ama öyle çok ön planda değil, önemli bir rol oynamıyor yani. Bölümler ilerledikçe bu güçlerin önemi pek kalmıyor, sıradan hayatta geçen bir komedi animesi izliyor gibi oluyoruz daha çok. Komedi olarak başarılı ama doğaütsü güçlerle çarpıcı sahneler aramayın pek.

Seride Hina’yı geri götürmek için Dunya'ya gelen ama bir aksilikle Dünya'da kalan Anzu diye bir karakter var, açıkçası o kızı ana karakter olan Hina'dan daha çok sevdim. Hina şımarık, tembel ve itici bir kız, izlerken rahatsız ediyor insanı. Anzu ise Hina'nın tam tersi. Anzu'nun hikayesi, hayatı, gelişimi, karakter oluşumu, eylemleri, insan ilişkileri çok daha güzel.

Hina'nın tembellik dışında yaptığı bir şey yok, bir özelliğini görmedim ben onun, anca izleyiciyi gıcık etmek için özellikle var olan bir tip sanki.

Herneyse, komedi olarak güzel bir seri ve sadece Anzu'nun hikayesi için bile izlenir.

 

 

_________________________

Kaynak: anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...