22 Haziran 2023 Perşembe

Great Teacher Onizuka


Tür: Hayattan Kesitler, Komedi, Dram, Okul, Ecchi, Shounen


Bölüm: 43


Yıl: 1999 - 2000
 
 
Konusu:
Eski bir motosiklet çetesi üyesi olan Eikichi Onizuka’nın hayatında tek bir amacı vardır. “En iyi öğretmen” olmak. Zar zor girmeyi başardığı okuldan, aynı şekilde zar zor mezun olup eline diplomasını alır. İş için başvurduğu ilk okulda kötü bir tecrübe geçirir ve kendini yollara vurur. Ama bilmediği şey okulun müdürünün Onizuka’dan etkilenmiş ve onu işe almak istediğidir. Bunu haber alan Onizuka tam gaz okula geri gider ve işi alır. Ama ne yazık ki Onizuka’nın hayalini kurduğu cici öğrencilerin yerine her yeni gelen öğretmen gibi okulun en problemli ve öğretmenlerden nefret eden sınıfına atanmıştır. Onizuka’nın işi bu sınıfı adam etmektir. Ne de olsa Onizuka “En iyi öğretmen” olmak için çabalamaktadır bu da bunun için iyi bir fırsattır.

 

 

Öncelikle anime 1999-2000 yapımı, her eski  anime gibi çizimler günümüz animeleri kadar kaliteli değil, ama ben zamanına göre çizimlerin normal olduğunu düşünüyorum.

Liseyi güç bela bitirmiş, Üniversiteyi de nasıl bitirdiği anlaşılamamış, eğitim süresi boyunca motorsiklet çetelerine liderlik etmiş eski bir serserinin öğretmenlik mesleğine adım atması eğlenceli bir konu. Karakterimiz baya sayko biri, bir o kadar da sapık.

Onizuka’nın kendine ait öğretme metotları, karakterinin yapısı, çelik kadar sağlam olması, korkunç derecedeki gücü ile izleyenleri etkilemeyi başarıyor.

Onizuka ve öğrencilerin arasındaki ilişkiyi izlemek eğlenceli. Fakat beni baya rahatsız eden bir konu var. Öğrencilerin yaşlarının çok küçük olması. Karakterin çapkın olması, sapık olması, cinsel içerik olması o kadar sorun değil, bunu sorun etmem ama ortaokullu "çocuklara" da fantezi kurmazsın yani. Genel olarak animelerde yaş ortalaması hep küçük oluyor evet ama fantezi üzerine kurulmuş bir animede böyle olmamalıydı bence. Duyduğuma göre mangası ilk başta hentai olarak tasarlanmış (hissediliyor açıkçası) ama daha sonra vaz geçmişler, bu yüzden biraz anlıyorum ama en azından öğrencilerin yaş seviyesini büyütselermiş keşke. Onizuka'nın öğretmen olursam 22 yaşında, ve hatta 40 yaşıma geldiğimde 14-16 yaşındaki kızlarla takılırım amacı ile öğretmen olma çabası hoşuma gitmedi. Daha düzgün bir amacı olsaydı daha bir zevkle izlerdim açıkçası. Beni en çok rahatsız eden bu oldu. Onun dışında gayet komik ve eğlenceli hani. Bölümlerin işlenişi ve ana karekterin ilginç özellikleri sayesinde sizi ekrana kilitleycek bir olay örügüsüne sahip.

Yukarda belirttiğim konu sizi rahatsız etmeyecekse kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim, çünkü cidden eğlenceli, Ya da en azından bunun bilincinde, hazırlıklı olarak izleyin.

 

 

___________________

Kaynak: turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...