21 Haziran 2023 Çarşamba

Darker than Black


Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Gizem, Süper Güçler
 


Sezon 1
Bölüm: 25 + 1 OVA
Yıl: 2007
 
 


Sezon 2
Bölüm: 12
Yıl: 2009
 


 
- OVA serisi :
  • Darker than Black: Kuro no Keiyakusha Gaiden - 4 Bölüm (2010)
 



 
Konusu:
10 yıl önce Tokyo’da Hell's Gate (Cehennem Geçidi) denilen ve analiz edilemeyen doğaüstü - paranormal bir geçit belirmiştir. Geçit ortaya çıktığı andan itibaren gökyüzü ve yıldızlar kaybolur ve onların yerinde sadece boşluk oluşur. Cehennem Geçidi ortaya çıktığı anda etrafta paranormal güçlere sahip psişik insanlar belirmeye başlamıştır. Geçitle bağları olduğu kesin olan bu insanlara The Contractor (Yüklenici) adı verilmiştir. Bu kişiler güçleri nedeniyle insan duygularından tamamen arınmışlardır. Normal kişiler tarafından insan olarak görülmezler. Yükleniciler farklı farklı özel güçlere sahiptirler. Örneğin kimisi yer çekimini kontrol edebiliyor, kimisi ışınlanabiliyor, ateş veya elektrik çıkarabiliyordur. Bununla beraber bu Yüklenicilerin güçlerini her kullandıklarında ödemeleri gereken bir bedel vardır. Bu bedeller de yetenekler gibi oldukça tuhaftır. Mesela belirli sayıda haşlanmış yumurta yemek, sigara içmek, daha hızlı yaşlanmak, taş sıralamak, kendine zarar vermek gibi. Hükümet ise insanların panik olmaması ve korkmamaları için Yüklenicileri gizli tutarak izlemeye almıştır. Yine Yüklenici Medyumların yardımı ile kurulan bir tesis ile gökyüzüne sahte yıldızlar yerleştirilmiştir ve bu her yıldız bir Yükleniciyi temsil etmektedir. Eğer yıldız çok parlarsa yıldızın sahibi Yüklenici özel gücünü kullanıyor demektir. Eğer yıldız kayarsa bu Yüklenicinin ölmüş olduğu anlamına gelir. Ayrıca hükümet Yüklenicilerin varlığından haberdar olan sivil vatandaşların ise hafızalarını silmektedir.
Seri Cehennem Geçidi'nin ortaya çımasından 10 yıl sonrasında başlıyor. Serinin baş karakteri Hei adında bir Yüklenici. Kendisi takım arkadaşlarıyla birlikte hakkında pek fazla bir şey bilmediği bir örgüt için çalışmaktadır. Ona eşlik edenlerden birisi bedenini kaybetmiş olan ve bir kedinin bedeninde yaşayan Mao’dur. Mao’nun gücü tüm hayvanların bedenlerine girerek onları kontrol etme, içgüdülerine sahip olmaktır. Diğer ise Yin, o biraz farklıdır. Gözleri görmeyen Yin medyum bir Yüklenicidir ve onun görevi hedefin yerini belirlemektir. Son olarak Hei’e görevlerini veren ve normal bir insan olan Huang var. Eskiden polis olan Huang’ın ortağı bir Yüklenici tarafından öldürülmüştür ve bu yüzden Yüklenicilerden pek haz etmemektedir.
Hei ve ortağı Yin birlikte Hell’s Gate’in sırrını çözmeye çalışan onlarca kişiden sadece ikisidir.

 

 

Darker Than Black adı gibi karanlık, gizem kokan, düşündüren ve merak uyandıran bir anime, konu olarak kendine has bir içeriğe sahip.

Anime cidden "gizem" unsurunun hakkını sonuna kadar veriyor. Bu yüzden özellikle başlarda ve genel olarak seri içinde birçok şeyi anlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu animede hazıra konamazsınız, hiçbir şeyi size altın tepside sunmayacak. Düşünecek, merak edeceksiniz, sorular soracak ve finale geldiğinizde daha fazla soru işareti ile baş başa kalacaksınız. Bu yüzden izlerken aklınız gözünüz iyi odaklanmış şekilde olsun. Karakter açısından da bol bir anime olduğundan iyice dikkatinizi vermeniz gerekecek.

Sadece hoşuma gitmeyen bir şey var, o da  ikinci sezonunun ilk sezondan apayrı bir havaya sahip olması ve farklı bir hikaye ile devam etmesi. Aynı anime değil gibiydi. İlk sezon ile ikinci sezon arasında bağlantı yok. Aslında 2. sezon da enteresan ve güzeldi ama o hikaye 2. Sezon olarak değil de Special Serisi olarak yan hikaye şeklinde yayınlansaymış daha iyi olurmuş diye düşünüyorum ben.

Herneyse. Sonuç olarak, soru işaretleriyle kalmak biraz sinir bozucu olsa da, bir yandan da güzelliği orda, yine de izlemeye değer bir seri yani. Biraz karmaşık bir yapısı olsa da bilim kurgu ve gizem seviyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. 

 

 

________________________________________________

Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com; animeler.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...