2 Haziran 2023 Cuma

Watamote

 Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui! (No Matter How I Look At It, It's You Guys' Fault I'm Unpopular!)

Tür: Hayattan Kesitler, Komedi, Okul


Bölüm: 12 + 1 OVA


Yıl: 2013
 
 
Konusu:
Watamote, isminin full halinin Türkçesi “Nasıl Bakarsam Bakayım, Popüler Olamamamın Sebebi Sizlersiniz!”.
Ana karakterimiz Tomoko Kuroki asosyalliğin dibine vurmuş, otaku, aşırı utangaç, kendine hiç özen göstermeyen sıradan bir kızdır. İnsanlarla iletişim kurmakta zorlanan Tomoko’nun ortaokul hayatı boyunca tek bir arkadaşı olmuştur. Lise hayatına girmesiyle bütün bunların değişeceğini düşünmektedir. Kendini yeni baştan yaratarak asosyalliğini yıkacak ve okulda ünlü bir genç kız olacaktır. Hatta daha da fazlası erkeklerin gözdesi olan okulun yıldızı olmak istemektedir. Ancak bu Tomoko için sadece sıradan bir imkânsızlıktan başka bir şey değildir.
Utangaçlığı ve ailesi dışında başka insanlarla konuşurken aşırı panik olup terler içinde kalması, kısık sesle, kekeleyerek konuşması bu hayallerinin önüne geçer. Ama Tomoko her şeye rağmen vazgeçmez ve elinden geleni yapmaya çalışır.
Animede ise Tomoko’nun arkadaş edinme, güzel bir kız olma, popüler olma çabaları komik bir şekilde sunulmaktadır.

 

 

Watamote benim en sevdiğim serilerden biri, çünkü Tomoko'yu kendime çok yakın buluyorum, özellikle de ortaokuldaki (biraz da lisedeki) halime çok benzetiyorum. Bu animeyi lisedeyken izlemiştim ve resmen kendimi izliyormuş gibi hissetmiştim :D O zamanlardaki ben gibi oyun, anime delisi, kendine pek bakım yapmayan, fazla utangaç, eve kapanık, asosyal insanları çok iyi anlatıyor. Bu serinin sizi etkilemesi için illa bu şekilde otaku veya asosyal olmanız gerekmiyor aslında. Sıra dışı karakteriyle sizi baştan fetheden seri, günlük yaşamda kendimizi nasıl başkaları için paraladığımızı gösteriyor. Sadece okul değil, herhangi bir yerde bile olsa göze batma çabası, insanlarla iletişim kurma çabası, ünlü olma isteği gibi ve özellikle o yaşlarda nerdeyse herkeste olan kendimizi olduğumuz gibi kabullenememe sorunu gibi birçok yönden kendinizi bulabilirsiniz bu animede, şu an ki veya eski halinize bakarak.

Animede Tomoko’nun “sıradan bir insan” olma çabaları eğlenceli bir biçimde izleyiciye sunuluyor. Tomoko’nun oyun ve internet düşkünlüğü, argo konuşmaları, yüz ifadeleri, ses tonu, yaptıkları ve başına gelenler insanı hakikatten güldürüyor. Olaylara verdiği tepkiler, güzel görünmeye çalışıp başaramaması izlerken eğlendiriyor. Özellikle diğer anime ve mangalara göndermeler yapılması çok başarılı. Kısacası animenin mizah yönü sağlam ve sıradışı bile sayılabilir.

Çizimleri de animeye uygun, özellikle ana karakterin sıra dışı halini iyi yansıtıyor. Zayıf, beyaz tenli ve gözaltı torbaları ile ilk bakışta bu kızın normal olmadığı hemen anlaşılıyor.

Komedi açısından baya başarılı bulduğum bu seriyi herkese öneririm ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...