2 Haziran 2023 Cuma

Angel Beats

Tür: Aksiyon, Komedi, Dram, Okul, Doğaüstü Güçler


Bölüm: 13 + 1 OVA


Yıl: 2010
 
 
Konusu:
Animemiz ölümden sonraki hayatta geçiyor. Gençliklerinde bir takım pişmanlıklar yaşamış veya yapmak istediklerini gerçekleştirememiş genç ruhların, bu pişmanlıklarından kurtulabilmeleri için kendilerine ikinci bir şans verilmiştir. Hikayemiz bir grup isyancı gencin etrafında gelişiyor. Hayallerini gerçekleştiremeden ölen bu gençlerin gittiği yerde tanrı uzun zaman önce oradan ayrılmış ve meleğin dediklerini yaparlarsa reenkarne olacaklardır ama tekrar dünyaya geldiklerinde insan olamama gibi bir ihtimalleri vardır. Bu gençler, gerçek hayatta yaşadıkları kötü kaderlerine istinaden, tanrıya karşı isyan çıkarmışlardır ve melekle bir savaşa girmişlerdir. İçinde oldukları yerde bir okul vardır, okuldaki öğrenci ve öğretmenler NPC’dir. NPC’lerle vakit geçirir, derslere ilgi gösterirlerse onlar da NPC’ye dönüşecektir. Burada kimse ölmemektedir; ama yaralanma durumlarında acıyı hissederler. Ve meleğin çok güçlü silahları olduğu için savaşı kimse kazanamaz.

 

 

Anime oldukça çekici ve sıra dışı bir konuya sahip. Konusunun ilginçliği, bu okulun ve meleğin neyin nesi olduğu merakı ile animede atmosfer daima yüksek. Güzel de bi aksiyonu var, doğal olarak abartılı ama gayet başarılı. Kurşunların havada uçuşması, kılıçlar, bombalar, abartıya kaçmayacak şekilde akan kan hepsi yerli yerinde. Animede birçok mizahi unsur da mevcut ve hepsi de çok ince.

Bir hayli fazla karakter mevcut ama birkaç önemli olanı dışında diğerlerinin geçmişlerine değinilmemiş. Anime sanki daha iyi olabilirmiş diye düşünüyorum, bi yetersizlik var.

Bu animeye övgüler çok olduğu için izlemiştim ama kişisel olarak beni o kadar da etkilediğini söyleyemem açıkcası. Evet beğendim, güzeldi, yerine göre güldürüyordu, düşündürüyordu, duygusala da bağlıyordu, aksiyon sahneleri de güzeldi. Bunlarda bir sorun yok ama yine de övüldüğü kadar etkileyici bulamadım ben. Sizi belki daha çok etkileyebilir, izleyip kendiniz karar verin derim ^^

 

 

______________________________________________

Kaynak: 22dakika.org; figurex.net; anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...