9 Haziran 2023 Cuma

Youjo Senki (The Saga of Tanya the Evil)





Tür: Aksiyon, Askeri, Büyü
 
Sezon 1
Bölüm: 12 + 1 OVA
Yıl: 2017

+ Special serisi:
  • Youjo Shenki - 13 bölüm (2017)
 
+ Movie:
  • Youjo Senki Movie (2019)

+ OVA:
  • Youjo Senki: Sabaku no Pasta Daisakusen (2021)

 





 
Konusu:
Ana karakterimiz olan Tanya Degurechaff savaşın ön saflarında yer alan sevimli mi sevimli duran küçük bir kız. Sarı saçları, mavi gözleri, bembeyaz teni ve peltek diliyle orduya komuta ediyor. Fakat bu küçük kız hiç de göründüğü kadar masum değil. Oldukça güçlü bir büyücü olan Tanya, o kadar güçlüdür ki, tek bir mermi ile koca müfrezeleri yok edebilmektedir. Bu arada, bu yaşam Tanya’nın dünyaya ikinci gelişidir. Daha önceki yaşamında Japonya'nın en ünlü iş adamlarından biri ve üstelik bir erkek olan Tanya, kendisine Tanrı diyen gizemli bir varlığı öfkelendirdiği için yeniden küçük bir kız olarak doğarak bu yaşam tarzı ile cezalandırılmıştır.
Kendi kariyerine her şeyden daha çok önem veren bu küçük kız, imparatorluk ordusunun büyücüleri arasındaki en tehlikeli varlık haline gelecektir.

 

 

Youjo Senki, Birinci Dünya Savaşı ve Alman ordusu temalı bir animeyi büyü ile harmanlayarak bizlere sunmuş. Yani hem gerçekçi cepheler, hem de büyü var. Fakat içindeki büyü, uçma büyüleri ve ateşli silahlardaki mermi büyüleriyle sınırlı kalmış, başka bir şey yok. Ama bu iyi bir özellik, askeri yönü ağır basan bir anime olmuş. 1. Dünya Savaşı’nı temel alan bir animede büyünün fazla olması zaten pek iyi olmazdı. Bu haliyle çok ayrıntılı olmasa da daha çok taktiklere ve savaşa dayalı kalmış.

Ana karakterimiz Tanya ise iyi birisi değil. Kariyerine odaklanmış, ast – üst ilişkisine önem veren, disiplinli, hedefine ulaşmak için daima kendi çıkarlarını düşünen bir yapıya sahip. Yani burda olaylara kötü kalplilerin cephesinden tanıklık ediyoruz. Tanya’nın disiplini, acımasızlığı ve zekası, üstelik bunları yapanın ince sesiyle küçük bir kız oluşu animenin ilgi çekici yanı. En güzel özelliği de ana karakterin sesinin cuk oturmuş olması. Yaptığı şevklendirici konuşmalar gerçekten gaza getiriyor, ses de buna uygun olunca daha da iyi olmuş. Fakat karakterler açısından pek ayrıntılı bir anime değil. Sürekli ana karakterin etrafında dönüyor ve diğer karakterler biraz geri planda kalmış.

Çizimleri pek kaliteli değil ve hikaye biraz inişli çıkışlı olsa da ana karakter baya ilgi çekici.

Bu anime hakkındaki yorumları size bırakıyorum, izleyip kendiniz karar verin.

 

2. Sezonun geleceği doğrulanmıştı ve 2022'de yayınlanması planlanıyordu ama yayınlanmadı. Şimdi ise 2024'ün sonunda ya da 2025'in başında yayınlanacağı konuşuluyor.

 

 

______________________________________________

Kaynak: kahramangiller.com; turkanime.net; figurex.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...