8 Temmuz 2023 Cumartesi

Charlotte


Tür: Dram, Okul, Süper Güçler


Bölüm: 13 + 1 OVA


Yıl: 2015
 
 
Konusu:
Hikaye ergenlik dönemindeki kızların ve erkeklerin küçük bir kısmında ortaya çıkan özel yetenekleri konu alıyor.
Ana karakterimiz Yuu Otosaka'nın da özel bir yeteneği vardır. Diğer insanların bedenini 5 saniyeliğine ele geçirme yeteneği olan Yuu bu yenetiğini -kopya çekmek gibi- kendi çıkarları için kullanıyordur. Bu sayede, gitmek istediği en iyi okula hiç çalışmadan girebilmiştir.
Yuu, bu süper güç sadece kendisine ait sanıyordur fakat zannettiği gibi sadece kendisinin böyle anormal bir gücü yok. Ergenlik dönemine girmiş birkaç kişide bulunan bu güçler herkeste farklılık göstermekte.
Birgün Yuu Nao Tomori adlı bir kızla karşılaşır. Bu karşılaşmanın sonucunda özel güç kullanan birçok genç olduğunu öğrenir. Tomori, bu insanları bulmak için Yuu’dan yardım isteyecektir. Çünkü böyle güçleri olan gençleri toplayan ve üzerinde deneyler yapan gizemli bir grup vardır ve hepsinin hayatı tehlikededir. Biraz tehditle ve zorlamayla da olsa Yuu’yu gücünü kendi çıkarları için kullanmamaya ikna eden Nao, aynı zamanda onu kendi okuluna transfer ettirerek yeni özel gücü olan çocukları bulma görevinde beraber çalışmaya da ikna eder. Kardeşi Ayumi ile birlikte Nao’nun okuluna transfer olan Yuu’nun hem kendisiyle hem de bu özel güçler ile ilgili bir çok soruya bulacağı cevaplar ise serimizin asıl konusu.

 

 

Seride farklı özel güçlere sahip olan gençleri keşfedip onların mücadesini izliyoruz ve asıl olarak ana karakterimiz Yuu ve onun geçirdiği değişime tanık oluyoruz. Anime bunu gayet güzel bir şekilde yapıyor. Fakat olaylar sadece yeteneklileri bulmakla geçmiyor… İlerleyen bölümlerde işler dallanıp budaklanıyor. Seri yarısından sonra beklenmedik bir şekilde yön değiştiriyor. Animenin ilk yarısı ile ikinci yarısını birbirinden çok farklı olmuş.

İlk bölümler basit ilerlediği ve biraz kendini tekrarladığı için sıkılabilirsiniz ama hemen bırakmayın, çünkü gerekli bütün karakterleri tanıyınca ve ana konuya girince anime bambaşka bir hal alıyor, resmen şaha kalkıyor. Başlardaki sıradan bölümlerden sonra şaşırtıcı olay örgüsü ve heyecanlı bölümler sizi mest edecek. İzlerken ters köşe'lere doyamayacaksınız. Aslında animenin en güzel yanı da bu. Ters köşe'leriyle sizi etkilemeyi ve içinde tutmayı çok iyi başarıyor.

Animede güzel olan başka bir şeye değinmek gerekse: Güç sahibi olanların hepsinin bir dezavantajı var. Mesela Yuu, başkasının vücudunu kontrol ederken kendi bedeni uykuya yatıyor ve bu gücü sadece 5 saniye sürebiliyor. Nao sadece tek bir kişiye görünmez olabiliyor. Böylece karakterlerin aşırı güçlü/uçuk olması engellenmiş.

Bana göre başka bir güzel yanı ise: Çok fazla aşk meşk yok. Arkadaşlık, aile gibi olgulara daha çok önem veriyor bu anime. Günümüzdeki çoğu seride gördüğümüz, özellikle lisede geçen animelerde (yani %95'inde) bütün kızların tek bir erkeğe aşık olduğu veya tüm erkeklerin sapık sapık gezdiği, ya da vıcık vıcık aşk hikayesine dönen serilerle kıyaslayınca Charlotte bu yanıyla benden olumu tepkiler aldı. Hem bu sayede konuya daha bağlı kalmış ve bizim konuya odaklanmamız da daha iyi sağlanıyor bence. Araya güçlü bir aşk hikayesi girseydi asıl temadan sapardı ve bence bu haliyle olduğu kadar etkileyici olmazdı.

Anime özellikle sonlara doğru baya garip bir hal alıyor ama finali ile her şeyi toplarlıyorlar. Güzel bir hikayesi ve tatmin edici bir finali var.

Kısacası beni baya etkileyen bir anime ve kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. Bölümler de az olduğu ve olayları çok uzatmadıkları için tam kıvamda diyebiliriz. Oldukça güzel işlenmiş ve eğlenceli. Duyguları güzelce aktardıklarını söyleyebilirim. Hem ergenlerin hem de genç yetişkinlerin keyifle izleyebileceği bir anime.

 

____________________

Kaynak: birdizihaber.com; 22dk.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...