29 Mayıs 2023 Pazartesi

Katanagatari

Tür: Aksiyon, Macera, Tarihi, Dövüş Sanatları, Romantik


Bölüm: 12


Yıl: 2010
 
 
Konusu:
Yasuri Shichika ve ablası Yasuri Nanami beraber dış dünyayla bağlantısı kesilmiş bir adada babaları tarafından büyütülmüşlerdir. Babaları Kyotoryuu adlı kılıç kullanılmayan bir kılıç tekniği olan Japonya'da en güçlü ve en korkulan teknik olarak bilinen 6. Nesil Kyotoryuu lideridir. Bildiği her şeyi oğluna öğretir. Babaları ölünce doğal olarak Kyotoryuu 7. Nesil lideri Shichika olur. Onlar adadaki yaşamlarına devam ederlerken bir gün Togame adlı bir kız adaya gelir. Togame shogun adına çalışan bir stratejisttir. Amacı Shikizaki Kiki'nin yaptığı, efsaneye göre hepsine sahip olanın dünyaya hükmedeceği 12 kılıcı shogun için toplamaktır. Bunun için de Kyoutouryuu'nun 6. başından, yani Shichika'nın babasından yardım istemek için adaya gelir. ama 6. lider öldüğü için Togame Shichika'dan yardım ister.
Bu amacı uğrunda daha önceden çalıştığı hemen hemen herkes, kılıçların zehrine kapılıp ona ihanet ettiği için; ona ihanet etmeyecek tek kişinin ona olan aşkı uğrunda savaşacak birisi olduğunu düşünmüştür ve bu sebeple Shichika’yı kendisine aşık edip kılıçları toplamaya ikna etmeye çalışır. İlk başta böyle bir plan aşırı saçma dursa da, tuhaf bir şekilde işe yarar ve Shichika, Togame’ye aşık olup onun için savaşmaya karar verir ve ikili tarihin akışını değiştirecek bir maceraya çıkar.

 

 

Animenin türlerine bakacak olursak birçoğu zayıf kalıyor aslında. Mesela romantizm türü bir ana türden daha çok yan tür gibi hissettiriyor. Animede bulunuyor, ancak Shichika’nın duygusuz kişiliği yüzünden animenin ilk yarısında hemen hemen hiç hissedilmiyor. Son bölümlere doğru romantizmin yoğunluğu artsa da ana tür olarak nitelendirilebilecek kadar yeterli değil. Dövüş sanatları ve aksiyon kısımları da zayıf kalmış. Animede en fazla öne çıkan tür ise macera. Diğer macera animeleri ile kıyasladığımızda o da zayıf kalıyor ama bol olaylı olmasa da sanırım yolculukları sayesinde macera türü daha çok yansıtılmış diyebiliriz. Bunlar animeyi kötü yapmıyor ama çok fazla yükselmenize de yardımcı olmuyor. Aslında bakarsanız Katanagatari daha çok bir diyalog animesi. Bu animede bol bol olay değil, bol bol konuşma var. Her ne kadar macera, aksiyon, romantizm zayıf kalsa da animenin ana yapıtaşı olan diyaloglar çok iyi. Hemen hemen hepsi oldukça doğal hissettiriyor. Arada bazı süslü diyaloglar olsa da onlar da kesinlikle kötü değil.

Çizim tarzı normal çizimlere göre farklı ama kötü değil bence, izlerken batmamıştı benim gözüme. Bölüm süresi de normale göre uzun baya - 50 dk, bu yüzden 12 bölüm 24 bölüm gibi geliyor ama bu sorun olmamıştı benim için. Kısaca farklı bir deneyimdi bu animeyi izlemek ^^

Aksiyonu az, diyaloğu bol bir anime arıyorsanız bu sizin için olabilir ^^

 

 

__________________________________________
Kaynak: turkanime.net; anime.web.tr; animeler.net

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...