21 Haziran 2023 Çarşamba

Aishiteruze Baby


Tür: Komedi, Drama, Romantik, Shoujo


Bölüm: 26


Yıl: 2004
 
 
Konusu:
Okulun en züppe çocuğu olan Kippei, sürekli kız peşinde koşan bir lise öğrencisidir.
Bir gün, akraba çocuğu olan 5 yaşındaki sevimli Yuzuyu'nun annesi onu terk etmiştir ve Kippei'nin ailesi, Yuzuyu'ya annesi bulunana kadar bakmak zorunda kalmıştır. Bunun üzerine, Kippei'nin aile meclisi toplanıp Yuzuyu'nun sorumluluğunu Kippei'ye verme kararı alırlar. Sürekli kızların peşinde koşan Kippei için küçük bir kızın sorumluluğunu üstlenip annelik yapmak başta hiç kolay olmayacaktır. Kippei'nin hayatı tamamen değişir.

 

 

Türüne göre baya farklı bir konusu var. Alışılagelmiş "erkek kızı tavlar" ya da "kız erkeği tavlar" odaklı shoujo, romantizm animelerinden çok daha farklı. Yani bu tarz romantik bir aşk hikayesi arıyorsanız bu animede öyle çok aşırı bir ilişki yok, hiç yok da değil, yanlış anlaşılmasın, ama normal shoujo animelerdeki gibi asıl hikayede romantik bir ilişkinin üstüne odaklanılmamış. Sanki daha bir bizden, daha bi içe dokunan türden geldi bana.

Küçükken kardeşine veya kuzenine bakmış olan kişilerin animeyi daha çok kendine yakın bulacağına eminim. Bu tarz bir deneyim yaşamamış olan kişiler için ise iki karakterimizin arasındaki tatlı ilişkiyi ve Kippei'nin hata yapa yapa bu yolda ilerlemesini izlemek zevkli gelebilir. Yuzuyu sayesinde Kippei'nin hayatı güzel degişimlere gidiyor. Kippei kötü biri değil, hatta tatlı biri, bu yüzden onun düzelmesini izlemek iyi hissettiriyor. İkisinin ilişkisi çok tatlı, izlerken "keşke benim de böyle kücük bir kardeşim olsa" ya da "keşke benim de böyle bir abim olsa" diyenler olabilir durumuna göre :D ya da başka bir açıdan, "öyle bir erkek arkadaşım olsun isterdim" de diyebilirsiniz ^^

5 yaşındaki Yuzuyu'nun yalnızlığı, çektiği anne hasreti ve huysuzlukları güzel anlatılmış.

Seslendirmeler de çok iyi uymuş, hele Yuzuyu'nun sesi de çizimi de çok tatlı. Tabii bazen ağlaması sinirinizi bozabilir ama normalde de böyle değil midir zaten :D

Baya eski bir yapım olduğundan çizim ve ses kalitesinin üstünde durmak istemiyorum, hikayeye ve olaylara odaklanılması gerek diye düşünüyorum. Tasarım ve müzik açısından bakıldığında detaysız ve biraz çocuksu durabilir ama aslında o kadar da çocukça değil, hatta bazı sahnelere bakarsak daha çok yetişkinlere göre bile diyebiliriz.

Bir de, spoiler sayılır mı bilmem ama, annesinin Yuzuyu'yu terk etme sebebi bana pek mantıklı gelmedi, saçma yani. Evet insan psikolojisi çok farklı bir olay ama yine de o senin çocuğun. Daha fazla spoiler vermmek adına burda durucam, zaten siz de izledikten sonra anlarsınız.

Kısacası, düşük ses ve çizim kalitesine rağmen izlerken eğlenmiştim, içimi sıcacık yapmıştı, bu da çok güzel hissettiriyor. Komedi, dram ve romantizm dengeli bir şekilde.

Aşklı ya da savaşlı animelerden sıkıldıysanız, biraz daha farklı bir ilişki türü ve daha farklı bir tat arıyorsananız, sıcak bir şeyler izlemek istiyorsanız, bu animeyi izleyebilirsiniz.

 

 

___________________

Kaynak: turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...