21 Haziran 2023 Çarşamba

Sakurasou no Pet na Kanojo (The Pet Girl of Sakurasou)


Tür: Hayattan Kesitler, Komedi, Dram, Romantik, Okul


Bölüm: 24


Yıl: 2012 - 2013
 
 
Konusu:
Kanda Sorata yurtta kedi beslediği için kaldığı yurttan kovulmuş bir lise öğrencisidir. Kedileri çok sevdiği ve onları sokakta bırakamadığı için de onlardan vazgeçemez ve atılmasına da karşı çıkmaz. Hatta bunun için Sakurasou yurduna bile yerleşir. Sakurasou okul tarafından belirlenmiş sorunlu, tembel, huysuz öğrenciler için açılmış okulun kendi küçük yurdudur. Fakat Sorata, gayet normal bir genç olduğundan o yurtta hayatını sürdürmek onun için zordur.
Birbirinden çatlak insanlarla aynı çatı altında kalmak zorunda olan Sorata bir an evvel kedilere birer sahip bulup yurttan ayrılmayı amaçlar, ta ki Shiina Mashiro adlı kız yurda katılana kadar.
Avrupa’da ünlü bir ressam olarak tanınan Shiina, Japonya’ya manga çizmek için gelmiştir. Üstün yetenekleri olmasına karşın Shiina’nın hayata dair hiçbir deneyimi yoktur, kendine bakmayı bile beceremez, kişisel bakımını bile yapamaz. Yurttaki en aklı başında ve sorumluluk sahibi kişi olduğu için Sorata, Shiina’nın bakımından sorumlu tutulur ama bu düşündüğünden daha zordur. Günleri Shiina’nın bakıcılığını yapmaktan dolayı dolu dolu geçen Sorata artık Sakurasou’yu da evi gibi görmeye başlar.

 

 

Basit bir konusu var gibi gözükebilir ama oldukça zevkli, eğlenceli ve seyir zevki yüksek bir seri. Sizi hem güldüren hem de yeri geldiğinde üzen bir anime. Biraz dram, biraz komedi, biraz ecchi, biraz romantizm. Ben ecchi sevmiyorum ama başlarda düz komedi ve ecchi animesi gibi görünse de içinde hayattan bir çok şey bulabiliyorsunuz. Doğuştan yetenekli ve çalışarak başarılı olmaya çalışan arasındaki ezici fark, onların birbirine ve kendilerine bakışı, kıyaslamalar, kıskançlıklar... ama her şeye rağmen karakterlerin arasındaki ilişkli içinizi ısıtan cinsten.

Bir de Shiina’nın bu durumuna anlam veremeyen ve katlanamayalar olabilir ve izlerken bu zorlayabilir bazı kişileri, ama yine de animeyi bitirdikten sonra izlediğiniz için pişmanlık duymayacağınız bir seri olduğunu düşünüyorum.

 

 

_________________________________________

Kaynak: turkanime.net; animeler.net; fantazya.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...