23 Haziran 2023 Cuma

Ao no Exorcist (Blue Exorcist)


Tür: Aksiyon, Şeytanlar, Fantastik, Shounen, Doğaüstü Güçler
 
Sezon 1
Bölüm: 25 + 1 OVA
Yıl: 2011
 
Sezon 2: Kyoto Fujouou-hen
Bölüm: 12 + 2 OVA
Yıl: 2017
 
Sezon 3: Shimane Illuminati-hen
Bölüm: 12(?)
Yıl: 2024


 
Special serisi:
  • Ao no Exorcist: Ura Ex - 10 Bölüm (2011 - 2012)
 
Movieler:
  • Ao no Exorcist The Movie (2012)
 
 

Konusu:

Dünya, birbirine zıt iki farklı boyuttan oluşmaktadır: İnsanların yaşadığı Assiah ve iblislerin hüküm sürdüğü Gehenna. Bu iki boyut arasında geçiş yapmak ve iletişim kurmak imkansızdır, ama yine de iblisler insanların bedenlerini ele geçirerek diğer boyuta geçebilirler.
Ana karakterimiz Okumura Rin, elinden yemek yapmak dışında bir iş gelmeyen, beceriksiz, kavgacı, baş belası bir tiptir, ikiz kardeşi Yukio ise onun tam tersi, son derece bilgili, oturaklı, ve yeteneklidir. Bu ikisi papaz Shiro'nun oğullarıdır. Bir gün Okumura Rin güçlerinin açığa çıkmaya başlamasıyla beraber iblisleri göremeye başlar. Gücünü fark eden iblisler Rin'in peşine düşer. Papaz babaları olan Shiro tarafından kurutarılan Rin, ondan aslında şeytanın oğlu olduğunu öğrenir. İblislerin tanrısı Şeytan, kendisini barındırabilecek kadar güçlü bir insan bulamadığı için Gehenna'da sıkışıp kalmıştır. Bunu aşmak için, bir insan kadınından bir çocuk sahibi olmuştur. Şeytana büyük bir nefret besleyen Rin, ikiz kardeşi Yukio'nun gittiği True Cross akademisine gidip bir Excorcist (iblis kovucu) olmaya ve şeytanı öldürmeye yemin eder.

 

 


Maalesef ki potansiyeli çok yüksek ama havada kalan çok fazla soru işaretleriyle dolu bir anime. Sürekli bir şeyler açıklığa kavuşacak mı beklentisiyle izleyip sonunda eli boş dönmek canımı baya sıktı benim açıkçası. Başta hikaye çok güzel ilerliyor ama sonradan bozuyor, hangi yola sapacağını bilemiyor sanki, o sokaktan bu sokağa girip çıkıyor gibi. Hikaye çok yarım yamalak ve tam oturmamış, üstelik ikinci sezonda her şey yerine oturacak diye beklerken daha da karmaşık hale geldi, hiçbir sonuca varılmadan bitti. Hiçbir şey anlayamadık. Sonuca varmayı bırak sanki her şey yeni başlıyormuş gibi bitti. Daha kafamızdaki mevcut soru işaretleri giderilmeden yeni soru işaretleri oluşarak bitti resmen. 3. sezon 100% gelecekmiş gibi bitti ama hala bir şey yok ortada. Ben hala umutla bekliyorum nedense. En azından son bir sezon yapsınlar ve şu hikaye doğru dürüst bi tamamlansın istiyorum, çünkü bu anime bunu hak ediyor.

Karakter açısından zengin bir seri. Beğendiğim karakterler de var ama genel olarak bazı karakterleri pek çözemediğim için haklarında ne düşünmem gerektiğini bilemedim. Mesela Mephisto karakterinin olayı neydi, amacı neydi? Mephisto da bir şeytan ama neden insanların tarafında? Tavırları, yaptıkları çok şüpheli ve düşündürücü. Başka karakterler hakkında da birçok belirsizlik var. Onun dışında Gehenna nasıl bir yer, iblislerin ortamı nasıl? Sormak istediğim daha çok şey var ama cevabını alamayacak olmak üzücü ve can sıkıcı.

Aslında çok heyecan verici, eğlenceli, sürükleyici, yüksek tempolu bir anime. Bu animeyi bu şekilde batırmış olmasalarmış normalde çok sevip tutacakmışım gibi geliyor içimden. Sadece yazık olmuş diyorum. Yine de izlenir ama, her şeye rağmen izlenir bence. Sorularınızın cevapsız kalması sinir bozucu ama 3. sezon umuduyla hikayenin tamamlanması beklentisiyle yaşayabilecekseniz izleyin derim ^^  - veeee 2024'de nihayet 3. sezon geldi!!!

 


_____________________________________

Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...