23 Haziran 2023 Cuma

Kimi ni Todoke


Tür: Hayattan Kesitler, Dram, Romantik, Okul, Shoujo
 
Sezon 1
Bölüm: 25
Yıl: 2009 - 2010
 
Sezon 2
Bölüm: 12 + 1 OVA
Yıl: 2011
 
 
Konusu:
Kimi ni Todoke, Kuronuma Sawako adlı liseye başlayan bir kızın okul hayatını ve arkadaş ilişkilerini konu alıyor. Sawako mükemmel bir kadın başkarakterdir... Tabii bir korku filmi için. Uzun kapkara saçları, ürkütücü gülüşü ve sessiz yapısıyla korku filmi Halka'daki Sadako’ya benzediğinden ona Sadako lakabı takılmıştır. Bu benzerlikten dolayı Sawako sürekli yanlış anlaşılmalara maruz kalmıştır. Öyle ki, Sawako’nun insanları lanetleyebileceği ve hayaletleri görebildiği dilden dile dolanmıştır. Bu korkutucu dış görünüşüyle bu tür yanlışlıklardan dolayı Sawako içine kapanık, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ama elinden geleni de yapmaya çalışan normal kendi halinde birisidir. Uyum sağlamak için çok çekingen biri olarak, tek istediği biraz arkadaş edinmektir.
Seri boyunca Sawako’nun arkadaşları ile yaşadıklarını, hoşlandığı çocuk ile olan ilişkisini kimi zaman komik, kimi zaman ciddi bir şekilde izliyoruz.

 

 


Shoujo animeler arasında en beğendiklerimden biri bu anime, çünkü diğerleri gibi aşırı bir fanservice yok, komedi, aşk, arkadaşlık çok seviyeli ve yerinde anlatılmış bence. Kimi zaman baya güldürüyor ama kimi zaman da hüzünlendiriyor.

Romantizmden daha çok arkadaşlığı konu alan, masum, sevimli bir seri. Diğer shoujo animelere bakış bunun hikayesi daha bi dolu dolu geldi bana. Sawako'nun durumu işlemek için güzel bir konu ve izlemesi daha bi zevkli. Sırf yılış yılış aşk değil yani mesele, başka olayının da olması güzel. Sonlara doğru aptallıklarından, salaklıklarından biraz sinir krizi geçirdim ne yalan söyliyim ama güzeldi yine de :D

İzlemesi zevkli, eğlenceli, içinizi ısıtan sıcacık bir seri, kesinlikle öneririm ^^ 

 

 


______________________________________

Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...