5 Haziran 2023 Pazartesi

Black Rock Shooter


Tür: Psikolojik, Aksiyon, Dram, Fantastik, Okul, Yaşamdan Kesitler


Bölüm: 1 OVA +  8 bölüm


Yıl: 2012
 
 
Konusu:
Mato Kuroi ve Takanashi Yomi adlı iki genç kız okulda tanışmalarının ardından aralarında bir bağ oluşur ve yakın arkadaş olmaya başlarlar. Saftirik ve çocuk ruhlu Mato ve olgun Yomi oldukça bir birine zıt karekterlere sahip gibi dursalar da arkadaşlıkları git gide daha da güçlenir. Ancak ikinci senelerine geçtiklerinde ayrı sınıflara düşerler ve yavaş yavaş kopmalar başlar. Kıskançlıklar doğar...
Mato dışarıdan hiç bir şeyi dert etmezmiş gibi görünse de aslında çektiği bütün acıları içine atmaktadır. Bir noktada bütün bu acı, nefret ve kırgınlık öyle bir noktaya gelir ki paralel bir evren oluşur. Mato bu evrende Black Rock Shooter olarak duygularından arınmış bir şekilde hayat bulur. Bu evrende Black Rock Shooter ve Deadmaster adlı iki kız aralarında büyük bir savaş vermektedir, duyguların yer almadığı bu evrende acılarının nedeni ya da amacı olmayan amansız bir savaşla ifade etmeye çalışırlar. Ancak Mato'nun acıları arttıkça Black Rock Shooter Mato'ya etki etmeye başlar.
İlk olarak 2010'da 52 dk'lık bir OVA bölüm yayınlanmış.

 

 

Gayet ilginç bir anime. İlk başlarda "n'oluyor lan, bu kim, bu ne alaka" falan olmuştum ama zamanla her şey yerine oturuyor. Dostluk ilişkisi üzerine kurulu sıradan bir konu garip ve enteresan bir hale getirilmiş. Özgün bir fikir, güzel işlenmiş. Ama hikayede çok saçma bulduğum şeyler var. Animedeki kıskançlık abartıya kaçmış bence, baya saçma geliyor hani. Aslında kıskançlıkla güzel bir noktaya değinmişler ama kıskançlık sebebi olarak daha sağlam ve mantıklı sebepler sunulsaymış daha iyi olurmuş. Ama insan psikolojisi garip bir şey sonuçta, hele çocuk ve ergen psikolojisi daha bir değişik. Ama karakterlerin ruh hastası olduğunu düşünmeniz de mümkün.

Duygularımızın önemini, içimizde yaşadıklarımızın bize nasıl etki yaptığını anlıyoruz animeyi izlerken. Acı çekerek olgunlaştığımızın da farkına varıyoruz. Normalde yaşananlar bana aşırı saçma gelse de insanların "iç dünyası", içimizde yaşadığımız hislerin vücut bulmuş hali, kendi içimizde verdiğimiz savaşlar çok güzel anlatılmış bence. Bu dünyadaki hislerin, ilişkilerin diğer dünyaya yansıtılma şekli, oluşturulan dünyalar, dövüş sahneleri çok iyi. Müzikleri de güzel.

OVA bölüm biraz yarım kalmış film gibi, o tamamlanmamış hissi kötü. Ardından da OVA ve asıl bölümlerdeki hikaye ve olay örgüsü de daha farklı, çizimler ve tasarımlar da baya farklı. Yani farklı hisler yaratıyor, biraz anlamsız geldi bana.

Yine de keyifli ve orjinal bir seri, 8 bölüm olması sayesinde de sıkmıyor. Bazı kişiler için biraz ağır gelebilir, sonuçta psikolojik unsuru var ama bir solukta izleniyor bence.

 

 

_______________________________

Kaynak: turkanime.net; anime.gen.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...