5 Haziran 2023 Pazartesi

Noir


Tür: Aksiyon, Gizem, Dram


Bölüm: 26


Yıl: 2001
 
 
Konusu:
Hayatını kiralık katillik yaparak kazanan baş karakterimiz Mireille Bouquet "Noir" lakabını kullanan zamanının en iyi kadın suikastçisidir. Aslen Korsikalı olan baş karakterimiz Paris'te yaşamaktadır.
Mireille günün birinde gizemli bir mail alır. Mesajda "Benimle geçmişe bir yolculuğa çık" yazmaktadır ve mesaja Mireille'ye çok tanıdık gelen bir melodi eşlik etmektedir. Email'i araştırdığında kendisine Japonya'dan Yuumura Kirika adlı genç bir kızın yazdığını keşfeder ve peşine düşer. Kirika hafızasını kaybetmiş birisidir ancak kendisini de şaşırtan bir derecede manyak bir silah kullanıcısı keskin mi keskin bir nişancıdır. Kızın hatırladığı tek kelime "Noir" dir ve geçmiş hayatından kalan tek eşya ise açıldığında güzel bir melodi çalan cep saatidir. Bu kızın kendi geçmişi hakkında bir şeyler bildiğini öğrenmesinin ardından yardım etmeye karar veren Mireille, kendisini 1000 yıllık bir geçmişi olan karanlık bir örgütün ördüğü ağların içinde bulur. Les Soldats isimli bu örgütün ikiliyi öldürme çabalarının arkasında çok derin entrikalar kol gezmektedir.

 

 

İlk olarak, çizimleri baya kötü ve özensiz. Ama onun dışında konu olarak gerçekten çok iyi ve çok ilginç. Gizem unsuru çok başarılı, büyük sırlar barındırıyor ve insanın merakını cezbediyor. Hikaye işleyişi bazen çok yavaş ilerlediği oluyor, sılıkdığım zamanlar olmuştu ama gene de çok kopmuyorsunuz, çok başarılı aksiyon sahneleri var, bu yüzden sıkıcı sahneleri telafi ediyor, özellikle serinin sonlarına doğru ağzımın açık kaldığı birçok sahne oldu diyebilirim. Animenin başka bir eksik yanı bol suikast olmasına rağmen kan yok denecek kadar az. Çatışma sahnelerini izlerken hiç sıkılmadım, baya zevkliydi ama kanlı sahneler olsaydı daha heyecan verici olurdu. Müzikleri tam anlamıyla şaheser, müzikler sayesinde izlerken baya havaya giriyorsunuz. Aslında sonu da tatmin ediciydi diyebilirim.

Mayfa, suikast teması olmasına rağmen az kanlı olsa da bence gayet başarılı bir yapım, izlemenizi öneririm. Ayrıca mafya işleri hakkında baya bilgilenmiştim ben sayesinde :D

 

 

_________________________________________________

Kaynak: turkanime.net; amyninanimeguncesi.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...