4 Haziran 2023 Pazar

Bleach


Tür: Aksiyon, Dövüş, Macera, Komedi, Süper Güçler, Doğaüstü Güçler, Shounen


Bölüm: 366


Yıl: 2004 - 2012




+ Special:
  • Bleach: Memories in the Rain (2005)
  • Bleach: The Sealed Sword Frenzy (2006)
 


+ Movieler:
  • Bleach Movie 1: Memories of Nobody (2006)
  • Bleach Movie 2: The Diamond Dust Rebellion - Mou Hitotsu no Hyourinmaru (2007)
  • Bleach Movie 3: Fade to Black - Kimi no Na wo Yobu (2008)
  • Bleach Movie 4: Hell Verse - Jigoku-hen (2010)



- Bleach: Sennen Kessen-hen (2022) - 13 bölüm

- Bleach: Sennen Kessen-hen - Ketsubetsu-tan (2023) - 13 bölüm

 

 
Konusu:
Shinigamiler, yani ölüm tanrıları, ruhsal güçlerini kullanabilen özel insanlardır. Bir shinigaminin dünyadaki görevi kötü ruhları temizlemek ve iyi ruhları cennete, ya da diğer adıyla Ruh Toplumu'na (Soul Society) göndermektir...
Baş karakterimiz Kurosaki Ichigo 15 yaşında bir lise öğrencisidir, ancak ruhları görmek gibi özel bir yeteneği vardır.
Bir gün, shinigami olan Kuchiki Rukia, bir Hollow'u (Kötü Ruh) takip ederken Ichigo'nun odasına camdan girer ve Ichigo'nun onu görebildiğine çok şaşırır. Rukia, Kötü Ruh ile savaşırken yaralanmasından dolayı güçlerinin yarısını -onun Hollow'la karşılaşabilecek seviyeye gelmesini umarak- Ichigo'ya aktarmaya karar verir. Ancak Ichigo istemsizce Rukia’nın güçlerinin hepsini alır ve Hollow'u kolayca yener. Shinigami güçlerini alan Ichigo'nun hayatı artık tamamen değişmiştir.
 
Birkaç bilgi vereyim...
Her Shinigami'nin kendi özel kılıcı vardır, bunlara "zanpakutou" denir, bu kılıçların asıl amacı kötü ruhlarla savaşmaktır, ama aynı zamanda da kılıcın tutulduğu yerin bittiği yeri (diğer ucunu) kafaya dokundurarak henüz diğer tarafa gidemeyip arada kalmış iyi ruhları diğer tarafa (Soul Society) gönderirler.
Her bir zanpakutou tek başına birer kılıç olmaktan ziyade maddeleşmiş hale sahip karakterli varlıklardır ve sahip olduğu kişi ile iletişime geçmeleri halinde gerçek kuvvetlerini ortaya koyarlar, kılıcın gücünun yoğunluğu sahibinin ruh gücünün (reiatsu) yoğunluğuna bağlıdır. Her zanpakutou'nun karakteri farklı olduğu gibi saldırıları ve bu saldırıların çeşitliliği ziyadesiyle farklılık gösterir. Bu kılıçların en yüksek seviyesine ise "bankai" denir.

 

 

Yine sıradan bir konusu var gibi duran bir anime, shinigamiler kötü ruhlarla savaşıyor iyi ruhları kurtarıyor falan filan ama olay sadece bundan ibaret değil tabii ki de. Olaylar açıldıkça hikaye Shinigami dünyasına diğer bir deyişle Ruh Toplumuna (Soul Society) doğru derinleşmeye başlıyor. Tabii sadece bununla da kalmıyor. Animede zamanla ortaya çıkan çok iyi, çok kaliteli karakter var ve her karakterin hikayesine de değiniyor. Artı olarak, farklı farklı birsürü düşman çıkıyor ortaya.

Ichigo'nun aşırı yüksek ruh gücü olması sebebiyle istemsizce Rukia'nın Shinigami güçlerinin tamamını emmesiyle birlikte Rukia'nın görevini üstlenip kötü ruhlarla savaşması ile başlıyor, ancak karşısına çıkan daha farklı ve daha güçlü rakipleri yüzünden güçlenmesi gerek. Ichigo'nun güçlenme aşamasını izlemekle birlikte enfes dövüşlere tanık oluyoruz.

Çok fazla filler bölümleri olması, Ichigo'nun her saniye power up yapması gibi eksi yanları var ama yine de sorun değil pek. Bleach dövüş ve aksiyon açısından en sağlam animeler arasında yer alıyor. Birçok eksilerine ragmen Bleach'in sevilmesinin en büyük sebebi de budur. Hatta seri en iyi dövüş sahneleri ödülleri bile almış. Soundtrackleri zaten güzel ama özellikle dövüş sahnelerindeki müzikler dövüşün bütün ruhunu yansıtıyor ve izleyenleri iyice havaya sokuyor, böyle olunca da izleyiciye yüksek oranda zevk veriyor.

Uzuuuunca bi aradan sonra animenin devam sezonu geldi ve bu sezonda hikaye tamamlanıyor, birçok gizem ve gerçekler ortaya çıkıyor, sırlar açıklanıyor ve havada kalan soru işaretleri yok oluyor. Aslında birçok kişinin çok uzun zamandır beklediği bir sezondu bu, yarım yamalak bitmesi hiç kimseyi tatmin etmemişti çünkü ve Bleach kesinlikle iyi ya da kötü bir final hak ediyordu. Bunun için mutluyuz.

Bleach uzun soluklu shounen animelerin 3 büyüklerindendir, kalitesi kendini belli ediyor zaten. Sadece kaliteli karakterleri ve yüksek kaliteli dövüşleri için bile izlenir.

Herkese öneririm ^^

 

 

____________________

Kaynak: turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...