13 Haziran 2023 Salı

Code:Breaker


Tür: Aksiyon, Komedi, Okul, Doğaüstü Güçler, Shounen


Bölüm: 13 + 1 OVA


Yıl: 2012
 
 
Konusu:
Derslerinde başarılı, çok iyi Aikido yapan, aynı zamanda güzel bir kız olan lise öğrencisi Sakura Sakurakouji, bir gün otobüsle evine dönerken pencereden birinin insanları mavi bir ateşle diri diri yaktığını görür. Telaşla otobüsten iner ve yanına da yoldan geçen bir polis memurunu alarak olay yerine gider. Lakin ortalıkta ne genç vardır, ne de yanmış cesetler. Etrafta sadece birkaç iz vardır ve polis memuru bu izler için evsizler ısınmaya çalışırken olmuştur der. Sakura acaba hayal mi gördüm falan derken ertesi gün okula gitiğinde sınıflarına yeni gelen transfer öğrenci Rei Ogami'nin, bir gün önce insanları yakan kişi olduğunu fark eder. Başlangıçta bu olaylarla ilgisi olmayan, son derece masum, nazik biri gibi gözüken Rei'nin kısa zamanda devlet için çalışan, özel güçlere sahip, "Code Breaker" olarak bilinen bir suikastçı olduğu ortaya çıkacaktır.

 

 

Özel yetenekleri olan gizli suikastçılar falan var, konu olarak ilgi çekici geliyor, insan başta bi güzel beklentilere giriyor ama işlenişi bütün işi bozmuş bence, o damarı, o akışı, heyecanı yakalamamızı engellemiş. Bilinmesi önemli olan olaylar havada asılı kalmış. Mangası devam etmiş, belki mangada tüm soru işaretleri cevaplanıyordur ama animenin bir sonuç alamadan bitmesi can sıkıcı, zaten işlenişi tadımızı kaçırıyordu bari güzel bir final olsaydı ama yok. Karakterler de öyle ilgi çekici, sevilesi değiller pek. Anime idare eder işte, bence çok tatmin edici bir seri olmamış açıkcası.

 

 

_____________________________________

Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...