13 Haziran 2023 Salı

God Eater


Tür: Aksiyon, Fantastik, Askeri, Bilim Kurgu


Bölüm: 13 + 1 special


Yıl: 2015 - 2016
 
 
Konusu:
Anime, aynı ismi taşıyan Bandai Namco’nun “God Eater” isimli PSP oyunundan uyarlanmıştır.
Hikaye 2071 yılında geçiyor. Aragami olarak bilinen gizemli canavarlar tarafından Dünya neredeyse yok edilmiştir. İnsanlık nüfusu aragamiler ortaya çıktıktan sonra çok yüksek bir hızla düşmüş ve çok az insan hayatta kalabilmiş. İnsanlar hayatta kalabilmek için dünyanın her tarafına kale misali şehirler kurmuşlar ve bir örgüt altında toplanmışlar. Fenrir isimli bu örgüt, aragamilere şu ana kadar kullanılan hiçbir silah zarar veremediğinden dolayı onları yok etmek için gene onların hücrelerinden üretilmiş “God Arcs” isimli bir silah icat etmişler ancak her insan bunları kullanamıyor. “God Arcs” silaharını kullanabilen insanlara God Eater adı verilmiş ve aragamilerle savaşma konusunda eğitilmeye başlanmış. Önceleri God Eaterlar sadece tek tip God Arcs kullanabiliyorlarmış, bıçak ya da silah modu. Ancak yeni keşfedilen bir tür ile bu iki silah tipi arasında geçiş yapılabilir hale gelinir. O günden beri yeni-tür ve eski-tür diye God Eaterlar ikiye ayrılıyorlar.
Ana karakterimiz Fenrir'in Uzak Doğu Şubesinde henüz eğitimde olan Lenka Utsugi, eğitim sırasında şehrin duvarlarının yıkılması sonucu içeri giren aragamileri durdurmak için emirleri itaatsizlik edip aragamilerle savaşmaya gitmiştir ama eğitimsizliğinden dolayı zor durumda kaldığında yardımına 1.birim yetişir. Bu olaydan sonra 1.birime katılan Lenka'nın aklında tek bir şey vardır: Aragamilerin soyunu kurutmak.

 

 

Oyundan uyarlanmış bir anime olduğu için çizimlerini de oyunun havasını bozmayacak şekilde yapmış olmaları animeyi değişik ve baya farklı kılmış. İzlerken oyun oynuyormuş gibi bir his oluşuyor. Açıkcası çizemleri çok sıradışı olduğundan başta alışmak baya zordu benim için, ilk baştan çizimlerini gördüğümde pek beğenmedim, bundan dolayı olsa gerek beklentim pek yüksek değildi ama animeyi izleyince ve zamanla çizimlere de alışınca baya beğendim, beni etkilemeyi başardı yani. Aksiyon ve heyecan daha ilk bölümden baya yüksek olduğundan bir bakmışım ki hemen girmişim havasına. Beğenmediğim çizimler de gözümde normal gelmeye başladı, hatta oyun havasının atmosferini bozmadan yaptıkları için bu çizimleri uygun bile bulmaya başladım.

İzlerken kendi dünyasına hapsetmeyi iyi başarıyor. Bazı sahnelerde insanların çaresizliklerini hissedebiliyorsunuz adeta. Aragamilerle insanlar arasındaki güç farkını çok iyi göstermişler.

Aslında bakarsanız birçok yönden Shingeki no Kyojin'e bi benzerlik var. İnsanlığı avlayan aragamiler, insanların bir kale gibi şehre sığınması, Lenka'nın aragamileri öldürme arzusu falan. Fakat çizimleri ve havası sayesinde yine de farklı hissettiriyor.

Ayrıca müzikleri de çok güzel, sık sık dinlediğim müzikler arasında yer alıyor, ben baya beğendim yani. Müzikler hem animenin atmosferine uyum sağlamış hem de anime dışında da

keyifle dinleyebileceğiniz tarzda.

Animenin eksik, saçma ve rahatsız edici yanları da var aslında ama ilk bölümünden son bölümüne kadar devam eden aksiyon ve heyecan sayesinde güzel bir etki bırakıyor. Aradığınız özellikler bunlarsa izlemenizi öneririm, çizimlerine de zamanla alışılıyor, dert etmeyin :D

 

 

_____________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...