5 Haziran 2023 Pazartesi

Cowboy Bebop


Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Dram, Bilim Kurgu, Uzay


Bölüm: 26


Yıl: 1998 - 1999
 


  • Cowboy Bebop: Yose Atsume Blues (OVA) 1998
 


  • Cowboy Bebop: Tengoku no Tobira (Movie) 2001



Konusu:
2021 yılında gezegenler arasında seyahat mümkün hale gelmiştir. Ancak, gezegenler arasında ulaşımı sağlayan atlama ağında büyük bir düzensizlik bulunmaktadır. İhmal edilen bu aksaklık sistemde büyük bir felakete yol açar. Ay'da bulunan atlama geçidi infilak eder ve Ay yüzeyinde büyük bir delik oluşur. Patlama sonucunda Ay'dan kopan parçalar Dünya yüzeyine düşer ve süreğen bir meteor sağnağına yol açar. Bu olay Dünya yüzeyinin büyük bir bölümünü ve milyarlarca insanı yok eder. İnsanların büyük bir bölümü yer altına sığınır. İmkanı olanlar Mars ve Venüs gezegenleri ile yaşam koşulları oluşturulan bazı astreoid ve Jupiter uydularına yerleşirler.
Cowboy Bebop, bu olaydan 50 yıl sonra, 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Bu yıllarda dünya suç içinde yatıyordur. Neredeyse herkes suçludur ve bu yüzden kelle avcıları adında bu suçluları yakalayan insanlar ortaya çıkmıştır, yani aslında gelecekte geçen kovboylar da diyebiliriz. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black ise güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki kelle avcısıdır. Oldukça tehlikeli ve zor bir meslek icra eden ikili geçimlerini sağlayabilmek için Bebop isimli uzay gemileri ile aranılan suçluların peşinden uzayın bir ucundan diğer ucuna yolculuk etmektedir.
Anime, Bebop tayfasının, suçluların peşinde yaşadıkları olaylar etrafında şekillense de aslında her bir karakterin geçmişi ile yüzleşmesini konu alır.


Cowboy Bepop efsane bir yapımdır. Kendine özgü tarzı ile diğer animeler arasından kolayca sıyrılıp ilginize ve beğeninize ulaşır. Bakmayın 1998 yapımı olmasına, yılına göre kaliteli çizimleri, şahane müzikleri, konusu, senaryosu, son derece başarılı kurgulanmış eğlenceli hikayeleri, tarzı, harika karakterleri ile anime tarihinin en iyi ve en sevilenleri arasındadır. Her şeyiyle 10\10 bir anime. Cowboy Bebop sevmeyen yoktur, kime sorsanız duyacağınız tek şey övgüler olan nadir animelerden.

Hikaye belirli bir konu üzerinden gitmiyor, her bölüm ayrı bi macera, anlatmak istedikleri farklı konular ele alınmış. Değindikleri konular hem eğlenceli hem düşündürücü hem de öğretici ve her bölümün hikayesi o kadar güzel işlenmiş ki etkilenmemek elde değil, belki de animeyi en özel kılan yanı da bu, tabii bir de şahane ötesi karakterleri. Hikaye içinde arada bi karakterlerin kişisel hikayelerini ve geçmişlerini de izliyoruz biraz. Ana karakterlerin hepsi de birbirinden farklı kişiliklere sahip ama buna rağmen hepsi de iyi bir uyum içinde. Bu farklılıklar onları çok renkli kılıyor ve ben bunu çok seviyorum. Bepop taysafının her bir üyesi çok özel ve çok güzeller, gereksiz veya sevmeyeceğiniz tek bir kişi bile yok. Hepsi de arkadaşınız oluyor. Geleneksel japon anime tasarımlarından farklı olan karakter tasarımları, çizimleri, tarzları ve kişilikleri ile bütün anime dünyasındaki karakterlerin içinde bile göze batan tipler. Ayrıca animenin çizimlerinde yansıtılan ufak detaylar ve animasyonunun işlenişi onu kaliteli kılıyor, resmen her sahnesinden estetiklik akıyor. Eski bir tarza sahip olmasından dolayı bunlara dikkat çekmezseniz üzücü olur. Anime aynı şekilde çok çok iyi müziklere sahip, her sahnesinde kullanılan müzikler özenle seçilmiş gibi, normalde jazz ve blues müziği dinlemeseniz bile bu müzikler animeyle öyle güzel bi uyum içinde ki size animenin havasını başka bir tarz müzik yakalayamazmış hissi veriyor.

Her bölümü birbirinden güzel olan ve uzay gemisiyle sizi o gezegenden bu gezegene yolculuk ettiren anime keşke daha fazla bölüm olsaymış dedirtiyor. Açıkçası hikaye de uzatılmaya müsait, rahatla daha çok bölüm yapılabilirmiş. 26 bölüm ile tadı damağımızda kalıyor ve finaliyle birlikte buruk ayrılıyoruz animeden. Ben her geçen gün Cowboy bebop'ı daha da çok özlüyorum. Ama belki böyle olması en uygunudur diye de düşünmüyor değilim, az bölümün olması sayesinde animenin değerini daha iyi hissedebiliyoruzdur belki, bu şekilde bitmiş olması animeyi daha çok özlememizi sağlıyordur belki.

26 bölümlük bir anime için aslında söyleyecek o kadar çok şey var ki, bu da ne kadar dolu dolu olduğunun kanıtı ama burda yazıp çizmek yerine açıp izlemek en doğrusu olur.

İzlemeden geçilmemesi gereken serilerden biri olduğu için hiç vakit kaybetmeden izleyin derim^^

 



___________________

Kaynak: turkanime.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...