5 Haziran 2023 Pazartesi

Mob Psycho 100


Tür: Aksiyon, Hayattan Kesitler, Komedi, Doğaüstü Güçler
 
Sezon 1
Bölüm: 12
Yıl: 2016
 
Sezon 2
Bölüm: 13
Yıl: 2019


Sezon 3
Bölüm: 12
Yıl: 2022

 
+ Special serisi:
  • Mob Psycho Mini - 6 bölüm (2016 - 2017)
 
+ Movie:
  • Mob Psycho 100: Reigen - Shirarezaru Kiseki no Reinouryokusha (2018)
 


OVA:
  • Mob Psycho 100: Dai Ikkai Rei toka Soudansho Ian Ryokou - Kokoro Mitasu Iyashi no Tabi (2019)
 
 
Konusu:
One Punch Man’in yaratıcısının eseri olan, hem içerik hem de çizimleri bakımından One Punch Man'e oldukça benzemesi sayesinde hepimizin ismini bildiği Mob Psycho 100’da olaylar doğaüstü güçlere sahip olan ortaokul öğrencisi Shigeo Kageyama etrafında dönüyor. Tıpkı One Punch Man’de Saitama nasıl olağanüstü fiziki güçlere sahipse Kageyama da olağanüstü psişik güçlere sahiptir. Sıradan, fiziksel olarak vasat ve göze batmadığı için ustası Reigen tarafından Mob (Japonca’da göze batmayan, arka plan karakter anlamında) olarak çağırılan Kageyama, eşi benzeri olmayan bir yeteneğe sahiptir. Ayrıca saf olduğu için Reigen’i ustası bilmekte ve duyduğu her şeye inanmaktadır. Her ne kadar Mob, Arataka Reigen’i ustası olarak görse de Reigen, 300 yen karşılığında ona kötü ruhlar karşısında güçlerini (güya kendisi o kadar güçlüdür ki her işi deneyim kazansın diye Mob’a bırakır) kullandırır. Fakat ara sırada öğüt vermeyi de ihmal etmez. Örneğin yeteneğini asla insanlar üzerinde kullanma gibi. Bahsettiğim gibi ana karakterimiz Mob, tıpkı Saitama gibi adeta fark edilmeyen bir görünüme sahip olsa da psişik güçleri eşsizdir. Ruhları tek hamlede yok edebilmekte, en güçlü düşmanlarını zorlanmadan savuşturabilmektedir. Mob, oldukça sakin ve pasif bir kişiliğe sahiptir ama onun da sabrı zorlandı mı sinirlenebilmektedir. Ve Mob’un sinir sayacı 100’e (Mob Psycho 100’deki 100 buradan geliyor) ulaştığında emin olun Saitama bile karşısında zor anlar yaşayacak bir duruma gelmektedir.
Animede Mob’un güçlerini kullanmasını ve etrafındaki diğer psişik güçleri olan kişilerle yaşadığı etkileşime tanıklık ediyoruz. 






Sevilen seri One Punch Man arasındaki benzerlik sayesinde dikkatimi çekmişti benim de. Birçok açıdan baya benzese de hikayesi çok daha farklı tabii. Ve farklı olan başka bir şey de baş karakterimiz Mob'un Saitama gibi daha en başından gücünün doruğunda olmaması, zamanla adım adım gelişmesi. Bunun nedeni belki de Mob'un Saitama gibi yetişkin değil de hala bir ortaokul cocuğu olmasıdır. İki karakter de saf aslında ama çocuk olduğundan Mob'un saflığı daha bir sevimli gelebiliyor. Saitama reisin havası daha farklı hissettiriyor doğal olarak. Bunun sayesinde iki seri arasındaki fazla benzerlik sıkmıyor ve sevimsiz gelmiyor bence, farklı bir anime, farklı bir karakter izlediğini hissedebiliyorsun.

Aksiyon açısından da komedi açısından da başarılı bence, iki türü de güzel yansıtıyor ve saf karakterimiz Mob'u izlemek eğlenceli geliyor ^^ 

 

 


_________________________

Kaynak: anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...