27 Haziran 2023 Salı

Gekkan Shoujo Nozaki-kun


Tür: Komedi, Romantik, Okul


Bölüm: 12 + 6 Specials


Yıl: 2014
 
 
Konusu:
Her şey bir yanlış anlaşılmayla başlar. Sakura Chiyo okulundaki Nozaki’ye ilan-ı aşk eder, ancak heyecanından dolayı yanlışlıkla ağzından "sana aşığım" yerine "sana hayranım" kelimeleri çıkar, Nozaki de bir kağıt çıkarıp imzasını verir. Sakura imzaya baktığında çok sevdiği shoujo manga çizerinin imzası olduğunu görür. Nozaki liseli bir öğrenci olmasına rağmen epey popüler bir shoujo manganın çizeridir, fakat gerçek ismi yerine lakap kullandığından kimse o manganın ona ait olduğunu bilmez. Sakura'nın bunu anlamasına şaşırır ve bunu taktir ettiği için onu evine davet eder, tabii çizimlerini göstermek için. Oysa ki Sakura bunu bir yanlış anlaşılma sayesinde yeni öğrenmiştir. Sakura'nın çizime yeteneği olduğunu gören Nozaki onun asıstanı olmasını ister, Sakura da Nozaki'ye olan aşkı uğruna ve yakınlaşma umuduyla bunu kabul eder.

 

 

Anlatımdan çok iyi anlaşılmasa da bence güzel bir konusu var. Ama konusundan da güzel olan şey animenin işlenişi. Animede iyi komedi konusuyla değil, onu nasıl işlediğiyle anlaşılır.

Beni bayaaa güldürdü, tatlı bir mizahı var, komedisi çok yerinde olmuş bence ^^  Hem romantik komedi, hem de romantik olmayan komedi :D

Romantik manga çizeri olmasına rağmen Nozaki'nin odunun teki olması, duygusal algılamasının sıfır olması animenin özünü oluşturuyor :D Nozaki'nin shoujo manga çizmesinde bir sıkıntı yok, gayet normal aslında ama bu kadar odun biri olduğunu gördükten sonra nasıl beceriyor diye düşünmeden de edemiyor insan. Ayrıca bi de işine fazla düşkün. Basketbolda takım kaptanlığını bileği sakatlanır da çizemez diye bırakan biri :D Bu düşkünlüğü yüzünden etrafındaki hiçbir şeyi de fark edemiyor, mesela Sakura'nın ona olan aşkını ^o^;; gördüğü her şeyi mangasına uyarlama derdinde. Nozaki ve Sakura’nın shoujo mangada romantik olabilecek şeyleri denemeleri de insanı gülmekten öldürüyor.

Mangaka olan bir liseli erkeğin günlük hayatını konu aldığı gibi, ona aşık olan kızın yaşadıklarını da eklemişler ki gülseniz mi üzülseniz mi şaşırırsınız. Yani Nozaki'nin odunluğuna gülerken, Sakura'nın haline üzüleceksiniz aslında^^

Animenin bir diğer güzel tarafı, yan karakterlerin de ana karakterler kadar eğlenceli olması. Ana karakterler kadar onlardan da keyif alacaksınız. Genel olarak anime güzel ve kaliteli karakterlere sahip.

Eksik ve yetersiz yönleri de var elbet, mesela Nozaki'nin odunluğunun hep bi kırılma noktasını bekliyor insan, ama Nozaki'nin hödüklüğünün sınırı yok malesef :D Bunun dışında, sonu izleyiciyi pek tatmin edici değil, çok daha iyi olabilirmiş. Üstelik 12 bölüm fazlasıyla az gelmişken insan ikinci sezon bekliyor ama malesef yok.

Neyse.

Ben animeyi izlerken çok eğlendim, size de öneririm. Kafa yormayan, eğlendiren, keyifli ve içten bir seri. Eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için birebir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...