9 Haziran 2023 Cuma

Inuyashiki


Tür: Aksiyon, Dram, Psikolojik, Bilim Kurgu, Seinen


Bölüm: 11


Yıl: 2017
 
 
Konusu:
Asıl ana karakterimiz olan Inuyashiki Ichirou 58 yaşında, sessiz sakin, hiç arkadaşı olmayan, ailesi tarafından pek de umursanmayan, çevresinden bolca saygsızlık gören ama tertemiz bir kalbe sahip olan birisidir. Hayat onu fazla yormuş olsa gerek ki olduğundan çok daha yaşlı göstermektedir. Bunca şeyin üstüne, bir de doktoru onun kanser olduğunu ve en fazla birkaç ayının kaldığını söyler. Elbette şok olan Inuyashiki telefonuna sarılıp ailesinden destek almak ister. Lakin ne karısı, ne kızı ne de oğlu telefonu açmaz bile. Inuyashiki haberi kendisine saklar ve bir parkın tepesine gidip hüngür hüngür ağlamaya başlar. İşler daha da kötü gidemezken, gökyüzünden kör edici bir ışık tam da Inuyashiki'nin durduğu yere düşer ve tuz buz eder. Sonrasında uyanır ve kendini sağ salim bulur, kanseri de geçmiştir üstelik. Ama çok geçmeden kendisi hakkında değişik bir şeyler olduğunu farketmeye başlar. Bu beklenmedik kaza sonucu robot olarak yeniden doğmuş ve süper güçler elde etmiştir. Bu yeni, tuhaf değişim onu daha önce hiç tadamadığı saygıya layık bir kahraman olmasını sağlayabilir. Tabii eğer ortada aynı değişimlere sahip biri olmasaydı... Inuyashiki ile aynı zamanda aynı yerde bulunan Hiro Shishigami adlı duygusuz, umursamaz bir lise öğrencisi de aynı kazaya karışır ve kazandığı gücü kullanmaya karar verir.
Inuyashiki insan vücudunu kaybettiği için, gücünü ihtiyacı olan, muhtaç insanlara yardım etmek için kullanarak duygularına ulaşmaya çalışır. Fakat Shishigami duygu hissetmek için gücünü kullanarak suç işlemeye başlar. Bu iki karakter arasındaki zıtlık ve farklı amaçlar kargaşaya yol açar ve işler zorlaşır.

 

 

İlk olarak burdaki asıl ana karakterimiz animelerin 99%unda görmeye alıştığımız gibi liseli ya da ortaokullu, yakışıklı, güçlü, karizmatik bir genç değil de, yaşlı, buruşuk, 58 yaşında bir amca. Bu Inuyashiki'yi diğer animelerden ayıran en büyük ve bence en güzel özellik. Diğer karakterimiz Shishigami yine liseli yakışıklı bir genç ama en azından amcamız sayesinde bir farklılık söz konusu. Shishigami demişken, tamam genç ve yakışıklı ama bence anime tarihindeki en psikopat karakterlerden biri net, resmen kan dondurucu bir tip. Animelerde kötü karakterler olur ama bu kötü karakter de değil, bildiğiniz manyak, akli dengesi sağlam olmayan, ruh hastası biri, bazı sahnelerde buz kesiliyorsunuz resmen. Spoiler olmasın diye daha fazla detaya girmek istemiyorum, zaten sözlerle anlatamazsın bazı şeyleri, izleyince kendiniz göreceksiniz zaten. Anime bittikten sonra Shishigami ile özdeşleşen “Bang! Bang!” sesleri kulaklarımda yankılandı uzun bir süre, öyle bir etkiliyor ki insanın psikolojisini, onun yaptığı amaçla yapmasam da içime işlenmiş halde elimde olmadan evin içinde “Bang! Bang!” diyerek dolaşmıştım bir süre.

Inuyashiki her ne kadar üstün güçlere kavuşsa da yaşlı ve barışçıl bir adam. Bu animede nasıl ki Shihigami yaptıkları ile kanımızı donduruyorsa Inuyashiki’nin eylemleri de kalbinizi ısıtabilir.

Karakterler de baya gerçekçi. Shishigami genç olduğu ve teknoloji ile arası daha iyi olduğu için kendisindeki değişikliklere çabuk adapte olurken, Inuyashiki’nin bir hayli çaba sarf etmesi gerek. Shishigami'nin psikopatlığı normal olmasa da (gerçi gerçek hayatta da vardır böyle psikopatlar, sadece böyle özel bir güç elde edemiyorlar) diğer konulardan karakterler her bakımdan çok gerçekçi. Standart kocaman gözlü karakter profilinden uzaklar. Animede çirkin insanlar da var. Buruşuk Inuyashiki, yakışıklı Shishigami, çirkin Ando, güzel Mari gibi her karakter kendine has özelliklere sahip. Seslendirmeler ise tıpkı karakterlerde olduğu gibi onlar da gerçekçi. Shishigami’nin sesi mesela, sokakta duyabileceğiniz herhangi bir liseli sesi.  Shishigami’yi seslendiren Murakami Nijirou’un ilk seslendirmesiymiş diye okumuştum. Inuyashiki’yi seslendiren Kohinata Fumiyo’nun ise ikinci seslendirmesiymiş. Ve bu iki isim aslında seslendirme sanatçısı değil aktör ve her ikisinin de seslendirmesi çok başarılı bence.

Sonu ise sanki ansızın bitirmek için oluşturulmuş gibiydi, bir anda olup bitiyor her şey. 11 bölüm bu anime için yeterli değildi, keşke daha fazla bölüm olsaydı da daha tatmin edici bir final yapabilselerdi.

Ama buna rağmen Inuyashiki gerçekçilik ve kurgunun iyi harmanlandığı, çok etkileyici bir anime, izlemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...