9 Haziran 2023 Cuma

Fairy Tail


Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Büyü, Fantastik, Shounen
 
Sezon 1
Bölüm: 175
Yıl: 2009 - 2013
 
Sezon 2
Bölüm: 102 + 1 OVA
Yıl: 2014 - 2016
 
Sezon 3 (Final Sezon)
Bölüm: 51
Yıl: 2018 - 2019
 
Toplam bölüm sayısı: 328
 
 
+ OVAlar:
  • Fairy Tail OVA serisi - 8 bölüm (2011)
 
+ Movieler:
  • Fairy Tail Movie 1: Houou no Miko (2012)
  • Fairy Tail Movie 2: Dragon Cry (2017)
 
+ Special:
  • Fairy Tail Movie 1: Houou no Miko - Hajimari no Asa (2013)
 
 
Konusu:
Fairy Tail, büyücülerin olduğu ve bu büyücülerin çeşitli loncalara bağlı olduğu dünyada döneminin en güçlü, en iyi loncası olarak bilinen bir lonca.
Lucy Heartfilia’nın ise en büyük hayali Fairy Tail loncasına katılmaktır. Bu hayalini gerçekleştirmek için evinden ayrılıp yollara düşer. Bir gün kasabanın birinde Natsu Dragneel isimli bir genç ile karşılaşır. Ona hayalinden bahseder ve sonra yoluna devam eder. Ancak bir süre sonra Lucy, kötü adamlar tarafından kaçırılır. Bu sırada Natsu ortaya çıkar ve Lucy’yi kurtarır. Natsu çok güçlü bir ateş büyücüsü ve Fairy Tail loncasının bir üyesidir ve Lucy’yi loncaya davet eder. Lucy de teklifi kabul ederek en büyük hayalini gerçekleştirir. Artık o da bir Fairy Tail büyücüsüdür. Böylece Natsu ve Lucy bir takım olurlar ve loncanın verdiği görevlere beraber katılırlar ve asıl macera o zaman başlar.

 

 

Kısaca animenin konusunu yazdım ama tüm hikaye tabii ki de sadece bundan ibaret değil, animenin içinde daha birsürü ilginç ve etkileyici olaylar var ama onlar da sürpriz olsun diye her seyi söylemiyorum. Bölümler ilerledikçe olaylar gelişiyor ve çok daha heyecan verici bir hal alıyor.

Büyü ve büyücüler var ama öyle sandığınız gibi değil, insanlara büyü yapmakla, lanetlemekle hiç alakası yok, daha çok özel güç gibi (ates büyücüsü, buz büyücüsü, su büyücüsü vs.) ve bu özel güçleri kullanarak savaşıyorlar.

4 ana karakterimiz (ve bir de kedi :D) var ama bölümler ilerledikçe karakter sayısı artıyor, bu da daha çok renk katıyor seriye. Çok karakter olmasına rağmen boş karakterin olmaması da güzel kılıyor animeyi, çok kaliteli karakterler var ve bu sayede sizi daha da içine çekiyor. Ayrıca güçlü kadın karakterleriyle bilinen animelerden biri, hatta anime tarihinin en sevilen güçlü kadın karakterlerinden biri bu animede (bknz: Erza).

Animelerin 95%inde olduğu gibi burda da çıplaklık ve dolgun vücutlar dikkat çekiyor. Hatta Fairy Tail'de çıplaklık seviyesi daha da çok abartılı, ama buna rağmen o kadar eğlenceli ve zevkli bir anime ki bunu pek umursamıyordum izlerken, olayların heyecanına, komikliğine kapılıyordum daha çok. Hikaye işlenişi de çok güzel ve akıcı. Daha nasıl övebilirim bilmiyorum. Kimi zaman duygulandıran, sık sık güldüren, savaş sahnelerinde heyecanlandıran bir anime, ayrıca karakterlerin kişisel hikayeleri de gün yüzüne çıkınca sizi derinden etkiliyor. Müzikleri de çok güzel, animenin içindeki döneme uygun ve zevkli müzikleri var.

Fakat üzülerek söylüyorum ki Fairy Tail harcandığını düsündüğüm bir anime.

One Piece, Naruto, Bleach gibi bütün dünyada en çok bilinen uzun serilerden biri ama maalesef uzun uzun aralar verdikleri için rezil ettiler güzelim animeyi. Sürekli final yapıp yeniden başladı, en son final sezonu ise kötüydü bence. Final sezonu 100 bölüm olacaktı ama 51'de bitirdiler hatta. Bu güzel seriyle hakkını vererek ilgilenselerdi çok daha iyi yerlere gelebilirdi, ama buna rağmen bile en iyiler arasında yerini koruyor. Tabii seveni olduğu gibi sevmeyeni de var, özellikle aynı dönemlerde yayınlanan One Piece, Naruto ve Bleach gibi animelerle kıyaslayınca Fairy Tail'i sönük bulanlar var ama ben yine de seviyorum.

 

Her şeye rağmen, efsane karakterleri, harika hikayesi, şahane müzikleri ile Fairy Tail benim en sevdiklerim arasında ve anime tarihinde derin bir iz bırakmış bir seri, kesinlikle izlemeden geçilmemeli diye düşünüyorum.

 

__________________

Kaynak: 22dakika.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...