2 Haziran 2023 Cuma

K-On



Tür: Müzik, Yaşamdan Kesitler, Komedi, Okul
 
Sezon 1
Bölüm: 13 + 5 special + 1 OVA
Yıl: 2009
 
Sezon 2
Bölüm: 26 + 1 OVA
Yıl: 2010
 
+ Special serisi: K-On!!: Ura-On!! - 9 Bölüm (2010)
 
+ 1 Movie (2011)

Konusu:
Hikâye, Sakura Lisesi’nin müzik kulübüne giden dört (daha sonra beş) öğrencinin eğlence dolu yaşamlarını konu alıyor. Seri liseye başlayan Ritsu ve Mio adlı iki arkadaşın müzik kulübüne katılması ile başlıyor. Fakat ortada bir sorun vardır. Kulübün kapanmaması için en az dört kişiye, yani iki elemana daha ihtiyacı vardır. Çok geçmeden kulübe Tsumugi adında bir kız daha katılır ve geriye tek bir kişilik açık kalır.
Genç ve umursamaz bir kız olan Hirasawa Yui, liseye geçmiştir ve "Hafif müzik kulübü" tanıtım posterini gördüğü gibi heyecanla hayallere dalar. Hiç düşünmeden, aceleyle kulübe katılır. Ancak Yui'nin küçük bir sorunu vardır; hiç bir enstrüman kullanmayı bilmemektedir.
Yui, açıklamak için kulüp odasına gittiğinde, diğer üyeler olan; Ritsu, Mio ve Tsumugi tarafından sıcakkanlılıkla karşılanır. Yui'nin müzik bilgisi oldukça kötü olsa da, üye sayısının yetersizliğinden dolayı kulübün dağılmaması için, onu kalmaya ikna ederler.
Böylece kulüp kapanmaz ve eğlence dolu bir macera başlamış olur. Bölümler ilerledikçe kulübe beşinci olarak Azusa diye bir kız daha katılır. 

 

 

K-ON, anlam olarak “keiongaku” yani “light music” demek ve Türkçe'ye de pop müzik olarak çevirebiliriz.

K-ON her ne kadar müzik içerikli bir anime olsa da, müzikle pek içli dışlı değil. Serinin okul - komedi yönü daha ağır. Yani konu tamamen müzik üzerine değil. Daha çok beş arkadaşın müzik kulübü üyeleri olarak günlük yaşamlarına göz atıyoruz.

Görsellik olarak K-ON çok kaliteli bir anime. Özellikle karakter çizimleri başarılı.

Anime genel olarak kadın karakterler barındırıyor. Tamamen kızların dünyasında geçiyor ve doğal olarak genellikle kız sohbetleri ediliyor. Neyse ki sohbetler genellikle komik ve eğlenceli geçtiğinden baymıyor ve gayet güzel izleniyor.

 

Çok eğlenceli, renkli, dinamik bir anime. Tamamen müzik içerikli bir anime olmasa da komedi bakımından kaliteli ve işin içine kaliteli çizimler, eğlenceli karakterler ve müzik kulübü de girince izlemesi bir hayli keyifli oluveriyor. Kafa dağıtmalık hoş bir seri kısaca ^^ Kafanızı diğer düşüncelerden uzaklaştırma ihtiyacınız olduğunda K-ON iyi gider ^^

 

 

_____________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...