26 Haziran 2023 Pazartesi

Kimetsu no Yaiba (Demon Slayer)


Tür: Aksiyon, Şeytanlar, Tarihi, Shounen, Doğaüstü Güçler

Sezon 1
Bölüm: 26
Yıl: 2019
 
Movie:
- Kimetsu no Yaiba Movie: Mugen Ressha-hen (2020)
 
Sezon 2: Mugen Ressha-hen
Bölüm: 7
Yıl: 2021
 
Sezon 3: Yuukaku-hen
Bölüm: 11
Yıl: 2021
 
Sezon 4: Katanakaji no Sato-hen
Bölüm: 11
Yıl: 2023
 







Konusu:

Eski çağlardan beri ormanda insan yiyen iblisler olduğu söylentisi gezmektedir. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar inanmasa da kırsal kesimin hala sıkı sıkıya bağlı olduğu bir gerçektir bu. Rivayete göre iblisler geceleri insan avına çıkmaktadır. Bu yüzden kırsal kesimdekiler gece vakti dışarıya çıkmayı hiç göze alamıyordur. Aynı zamanda efsaneye göre geceleri bu kana susamış iblisleri avlayan iblis avcıları vardır.
Babasını kaybetmiş olan Tanjiro Kamado, küçük kardeşleri ve annesiyle dağlarda zorlu ama huzurlu bir hayat sürmektedir. Babasının ölümünden sonra Tanjirou ailesine bakma görevini üstlenmiştir. Günün birinde Tanjiro kömür satmak için kasabaya indiğinde geçe kaldığı için hava kararmıştır ve bu yüzden dağın başındaki bir komşuda kalır. Ertesi gün evine vardığında, tüm ailesinin katledildiği korkunç bir manzarayla karşılaşır. Daha sonra kız kardeşi Nezuko’nun kıpırdadığını görür. Fakat Nezuko, eski Nezuko değildir. Hayatta kalan tek aile üyesi de artık bir iblise dönüşmüştür. Fakat şaşırtıcı bir şekilde Nezuko hala insan duygularını ve düşüncelerini taşıyordur. Bu şimdiye kadar görülmemiş bir olaydır. Tanjirou, kız kardeşini yeniden insana döndürmek için umutludur. Aynı zamanda öfke ve nefretle sarmalanan Tanjirou, ailesinin intikamını almak için yemin eder. Bunun için bir iblis avcısı olmaya karar verir. Böylelikle Tanjirou, Nezuko'yu da yanına alıp, iblislerle dövüşmek ve kız kardeşini tekrar insan yapabilmek için uzun ve macera dolu bir yolculuğa çıkar. 

 

 


2019 yılının en çok konuşulan animelerinden birisi olan Kimetsu no Yaiba, ingilizce adıyla Demon Slayer, ilk bakışta sade bir hikayeye sahip gibi gözükse de, içeriği oldukça etkileyici ve genç Tanjiro’nun çektiği zorluklar çok iyi yansıtılıyor. Tanjiro’nun birbirinden zorlu eğitimlerini ve iblislerle mücadelesini soluksuz izliyoruz diyebilirim. Kılıçla kullanılan sanatlar anime gereği biraz abartı olsa da gerçekçi bir çizgide ilerliyor seri. Yani Tanjiro iki gün zorlu eğitim geçiriyor, üçüncü gün on kaplan gücünde falan değil. Eğitimi her daim devam ediyor ve her bölümde Tanjiro’nun daha da gelişmesine ve işinin kolaylaşmak yerine zorlaştığına tanıklık ediyoruz. Tanjiro her yere kız kardeşi Nezuko ile seyahat ediyor, unutmamak gerek ki Nezuko insani duygularını korumaya başarsa da bir iblis. Yani Tanjiro, Nezuko'yu iblis avcılarından gizleyerek ve koruyarak yolculuk yapıyor. Bir yandan zorlu eğitim alıyor, bir yandan iblislerle mücadele ediyor, bir yandan da iblis avcılarıyla. Kısacası Tanjiro’nun karşısında mücadele edeceği koskocaman bir dünya var.

Konu özgünlüğü ve işleniş güzel iş çıkarmış. 26 bölümü sıkılmadan tamamlıyorsunuz.

Animasyonuna gerçekten güzel emek verilmiş bir seri. Anime izlerken size tam olarak görsel şölen sunuyor. Kan kullanılmaktan çekinilmemesi, estetik dövüş sahneleri ve Tanjiro’nun bize sunduğu kılıç şovları dört dörtlük.

Hayranlara göre ilk sezonu bu kadar tatmin edici kılan şey, her bölüme nüfuz eden benzersiz karakterler, oldukça iyi tasarlanmış kavgalar ve nefes kesici animasyonların bir kombinasyonu. Karakterler cidden çok başarılı ve bu da animenin en güçlü taraflarından biri. Bir tek Zennitsu ilk başta benim için aşırı gürültülü ve kafa şişiren bir karakterdi, biraz da sinir bozucu gelmişti ama daha sonra ona çok gülmeye başladım ve eğlendim :D Hem yolculuklarında tanıştıkları kişilerle maceraları güldürüyor, hem de iblislerle olan savaşlarda fazlasıyla heyecanlandırıp aksiyonu hissettiriyor. Bazı sahnelerde korkutan, kimi zaman da tebessümü eksik ettirmeyen bir seri.


Kimetsu no Yaiba izlenilmesi gereken çok kaliteli ve başarılı bir anime, orada herkes gibi ben de hemfikirim. Bölümler peş peşe gidiyor ve ufak pürüzleri göz ardı edersek geçtiğimiz senenin en iyilerinden bir tanesi. Fakat, açıkçası ben Demon Slayer konusunda biraz doluyum. Bi ara her yerde görmeye başlayınca keşfedip listeme eklmem de uzun sürmemişti. Yeni bir anime olduğu için daha sonraya saklıyordum, çünkü güncel izlemeyi sevmem, tüm sezonlar tamamlanınca bölümleri art arda izlemeyi tercih ederim (güncel izlediğim One Piece'i de 10 bölüm biriktirip izliyorum :D). Ama şu One Piece'in rekorunu kırdı haberlerini görünce n'oluyoruz falan olmuştum, ve dayanamayıp "neymiş bu Demon Slayer" deyip izlemiştim. Arkadaşlarla çok fazla muhabbetini yaptık bu olayın, hala da bu kadar büyük başarı elde etmesini anlamış değiliz. Netflix'de yayınlanmış olduğu için mi birden bu kadar patladı, ve aynı zamanda manga satışlarını da arttırdı diye düşünüyorum ben. Tabii kaliteli çizimleri, başarılı işlenişi ve harika karakterleri sayesinde de sevilmiş olması normal ama onun dışında ortalama güzel bir seri, bu derece abartılmış olmasına hala anlam veremiyorum. Sevilen bir seri olmayı kesinlikle hak ediyor ama bu abartı başarısı da bi garip gelmedi değil.

Herneyse, arkadaşlarla önceden üstüne çok fazla konuştuğumuz için artık daha fazla yorum yapacak halim kalmadı. Kanıtlanması gereken bir durum da yok ortada, One Piece gibi bir efsanenin önüne geçmek mümkün değildir ^^

Demon Slayer güzel anime, ben sevdim, izlemenizi öneririm. Memnun kalacağınıza ve çok zevk alacağınıza eminim ^^ 


NOT: Bunlar ilk sezon hakkındaki yorumlarım, şimdilik sadece ilk sezonu izledim.

 

 

______________________________________________

Kaynak: turkanime.tv; anime-inceleme.com; figurex.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...