26 Haziran 2023 Pazartesi

Kurayami Santa


Tür: Tarihi, Doğaüstü Güçler


Bölüm: 13


Yıl: 2015
 
 
Konusu:
Japonya'nın Shouwa döneminin ortasında, açgözlülük ulusun hareketli şehirleri ve toplulukları arasında yaygınlaşır. Cehennem Kralı Enma Daiou ofisine Kurayami Santa adında küçük bir çocuk şeklinde bir elçi çağırır. Enma'nın sorgulaması sayesinde, Santa, insanlar tarafından üretilen açgözlülük ve bencil davranışların çok yakında Cehenneme giren muazzam bir ruh dalgası yaratacağını öğrenir ve bu da Cehennem için felaket olur.
Santa'ya bir görev verilir: bununla ilgili bir şeyler yapmalıdır. Ne yönergeler ne de kurallar vardır, Santa durumu uygun gördüğü şekilde halletmekle görevlidir.
İnsan dünyasına ışınlanan Santa, insanların aynı Enma'nın tarif ettiği kadar kötü olduğunu çabucak anlar.
Santa, aydınlık ve karanlık arasındaki dengeyi bozmadan, Cehennemden aldığı görevi tamamlama ve insan dünyasına düzeni yeniden sağlama arayışına başlar.

 

 

Kurayami Santa, Showa dönemi atmosferini yeniden oluşturmak için 1960'larda arşivlenmiş bir animasyon kaydını işliyor.

Animenin arkasında güzel bir konsept var aslında, 3 dakikalık bölümler halinde bir hikaye anlatmak için retro animasyon kullanmak sanatsal bir yaklaşım. Konu olarak insanlık üzerindeki yanlışlara odaklanılmış. Fakat tarzından mıdır bilmem diyaloglar ve dövüş sahneleri bi garip geldi. Zaten genel olarak biraz garip bir yapısı var ve korkutucu bir havaya sahip. Herkesin beğenebileceği bir tarz olduğunu düşünmüyorum. Bir arkadaş çok istekli bir şekilde önermişti ben de 1960 gibi eski bir tarih görünce merak ettiğim için izledim. Bölümlerin süresi çok kısa olduğu için çok çabuk izleniyor zaten.

 

 

_____________________

Kaynak: myanimelist.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...