26 Haziran 2023 Pazartesi

Zetsuen no Tempest


Tür: Aksiyon, Gizem, Psikolojik, Dram, Büyü, Fantastik, Shounen


Bölüm: 24


Yıl: 2012 - 2013
 
 
Konusu:
Yoshino, birçok animede olduğu gibi sıradan bir lise öğrencisidir. Arkadaşları arasında özellikle de kızlar arasında oldukça popüler olmasına rağmen yalnız birisidir. Tek arkadaşları zengin bir aileden gelen Mahiro ve kız kardeşi Aika’dır. Mahiro, insanlarla pek fazla geçinemeyen, okulu asan ve sürekli kavga eden birisidir. Kız kardeşi Aika ise Shakespeare ve özellikle Hamlet’i seven kendi halinde bir kızdır.
Birgün Aika esrarengiz bir şekilde öldürülür ve katil asla bulunamaz. Bunun üzerine Mahiro katili aramak üzere ortadan kaybolur. Yoshino da tamamen yalnız kalır.
Aradan bir sene geçmiştir. Birgün Yoshino, Aika’nın mezarını ziyaret eder, o sırada olaylar olur ve ansızın Mahiro ortaya çıkar ve üstelik garip güçleri vardır. Kurşunlardan hızlı hareket edebilmekte, yoktan kalkanlar oluşturabilmekte, kısacası büyü kullanabilmektedir.
Mahiro ortalık sakinleştikten sonra Yoshino’ya güçlerini nasıl elde ettiğini anlatır. Anlattığına göre denizde şişe içinde tahta bir bebek bulmuştur ve bu bebek bir yardım çağrısıdır. Yardım çağrısında bulunan kişi ise abisi tarafından bir adaya hapsedilen ve Kusaribe Klanının en güçlü büyücüsü olan Hakaze isimli bir büyücüdür. Dünya büyük bir derdin içindedir. Her yerde yer altından meyve şeklinde devasa gözler belirir ve etrafındaki tüm insanları demirle kaplar. Kusaribe klanı dünyanın sonunu hazırlayan olayları başlatmıştır ve onları durdurabilecek tek kişi Hakazedir. Fakat o adada olduğu sürece Hakaze güçlerini kullanamaz.
Uzaktan uzağa bir tek tahta bir bebek ile iletişim kurabilen Hakaze ve Mahiro bir anlaşma yapar. Anlaşmaya göre Mahiro, Hakaze’ye adadan kurtulması için yardım edecek, dolayısıyla Dünyayı kurtarmaya yardım edecek, Hakaze ise bunun karşılığında Aika’nın katilini bulacaktır.
Dünya yavaş yavaş sona yaklaşırken Yoshino ve Mahiro kendilerini tehlikeli bir maceranın ortasında bulur.

 

 

24 bölümlük anime 12/12 şeklinde bölünmüş gibi sanki.

İlk yarıda ilk 4-5 bölüm biraz sıkıcı geçiyor ne yalan söyliyim, ama pes etmeyin sakın ve izlemeye devam edin. Çünkü daha sonra efsane şeyler oluyor. Sonrasında 12. bölüme kadar beyin fırtınası yaşıyorsunuz ve öyle bir heyecan basıyor ki izlerken yutkunmayı bile unutabilirsiniz :D Olayları çözmeye çalışırken kendinizi kaybedeceksiniz.

İlk yarıda çevredeki tüm insanların demire dönüşmesi ile yaratılan yalnızlık hissi, Yoshino’nun ve Mahiro’nun bir nevi çaresizliği, yaşanan dövüşler, Hakaze’nin adadan nasıl kurtulacağı derken bölümler güzel ilerliyor. İkinci yarıda tempo biraz düşüyor açıkçası. 12. bölümden sonra konu biraz değişime uğruyor, akış değişiyor, daha farklı bir havaya ve arayışa geçiyoruz bu sefer de. Hikayenin gidişatı, olaylar biraz sapıyor ve daha boş bir hal alıyor. Animenin ilk yarısı ile kıyaslayınca ikinci yarısından o kadar etkilenmesem de hala merakınızı gidermek istediğiniz bir konu sayesinde bir şekilde taşıyor sizi finale. Aika'nın katilinin arayışı sizi peşinden sürüklüyor merakla. Sonunda ise sizi şaşırtmayı başarıyor yine. Hatta genel olarak sizi baya şaşırtacak. Finalinden pek memnun olmasam da genel olarak o heyecan, gizem, merak duygusu çok iyi, ve beynimi iyi çalıştırdığı için sevdim bu animeyi. Aslında söylemek istediğim baya şey var, özellikle karakterler hakkında, ama söylemesem daha iyi, çünkü çok ince olaylar var ve bu yüzden de en ufak şey bile spoiler olabilir bu anime için. Ve kesinlike spoilersiz izlenmesi gereken bir seri, o şok etkisini hissetmek animenin en iyi özelliği olduğundan, bütün heyecan kaçar yoksa.

Animenin ilk yarısı çok iyi, ikinci yarıda da hikayeyi çok dolandırmadan asıl konuyu aktarmaya odaklanılsaymış o sıkılma hissi olmazdı bence, böylelikle de bitince daha iyi bir tat bırakırdı diye düşünüyorum. Ama yine de bence kesinlikle izlenilmesi gereken bir seri.

 

 

_____________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; asialogy.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...