26 Haziran 2023 Pazartesi

Chobits


Tür: Bilim Kurgu, Komedi, Dram, Romantik, Ecchi, Seinen


Bölüm: 26 + 2 OVA


Yıl: 2002
 
 
Konusu:
Yakın gelecekte, robot ve yapay zeka teknolojisi oldukça ilerlemiş ve insan görünümlü "Persocom" adı verilen androidler üretilmiştir, bu persocomlar insanlarla birlikte yaşamaya başlamışlardır. Hemen herkeste bir adet bulunmaktadır. İnsan boyutunda veya minyatür boylarda da üretilen persocomlar sahibinin programlamasına göre, ev işlerinden sanayi kullanımına kadar her türlü alanda kullanım yeri bulmuştur.
Hideki Motosuwa, köyden Tokyo'ya gelmiş ve üniversite hazırlık okuluna giden bir öğrencidir. Çoğunlukla heyacanlı ve telaşlı bir yapısı olan Hideki derslerinde ve hayatın diğer yönlerinde çok başarılı birisi değildir. Özellikle maddi yönden sıkıntılı bir dönemden geçmekte olan Hideki'nin hayallerinden birisi kendisine ait bir persocomu olmasıdır.
Günün birinde evine dönüş yolunda çöplerin arasına bırakılmış bir persocom bulur ve onu eve götürmeye karar verir. Ne yazık ki eve giderken, gizli bir bölmeden küçük bir disket düşer yere ama Hideki bunu fark etmez. Persocomu çalıştırmayı bir şekilde başaran Hideki, yalnızca "chii" diyebildiği için ona Chii ismini verdikten sonra, bozuk olmasından şüphelenerek persocomlar konusunda oldukça bilgili olan komşusu ve okul arkadaşı Shinbo'dan yardım ister.
Kimse Chii'nin kimin tarafından yapıldığını çözememiştir. Chii zamanla çevresinde olup bitenleri öğrenmeye ve konuşmaya başlar. Oldukça güçlü, kendi kendine öğrenebilen bir yapıya sahiptir. Chii'nin sistemlerinin piyasadaki persocomlara göre çok üstün olduğunu anlarlar. Ve bir şehir efsanesi olduğu düşünülen, birileri tarafından yapılmış özel robotlar olan, sadece programlamayla değil de kendi istekleri ve kararları ile yaşayan, bağımsız düşünme yeteneği olduğu söylenen ve gerçek duygulara sahip olan çok gelişmiş "Chobit"lerden birisi olabileceğini düşünürler.
Acaba Chii bir Chobits midir?

 

 

Konusuna ve türlerine baktığınızda bilim kurgu olması baya ilgi çekici geliyor ama içeriği malesef ki pek alakalı değil, romantizm yönü daha ağır basıyor. Büyük bir bilim kurgu beklentisiyle izlemediğinizde güzel aslında, neler olacağını merak ederek izliyor insan.

Konusu güzel, orjinal. Gayet eğlenceli ve tatmin edici, komik de ayrıca. Chii'nin iç dünyası ve bazı halleri komik ve eğlenceli. Türünde echhi de var ama abartılı değil bence. Ayrıca derin mesajlar da veriyor. Beğenmediğim birkaç şey var, anime içindeki bazı ilişkiler konusunda, ama spoiler olmaması için söylemicem.

Çok fazla karakter olmaması ve her karakterin yerinde kullanılması çok güzel. Ayrıca animeyi en izlenilir yapan şey kesinlikle Sumomo karakteri. Chii'yi falan geçin, sırf Sumomo için bile izlenir. Anime tarihinin en sevimli karakteri olabilir, ya da en sevimli karakterlerinden biri (bana göre diğeri ise Kaiser de Emperana Beelzebub IV namı diğer Babu, İblis velet, Beelze-sama :D). Sumomo'ya düşmeyecek biri yoktur heralde, insan yemek istiyor resmen ^^

Dediğim gibi sırf Sumomo için bile izlenir ^^

 

 

________________________

Kaynak: animemangatr.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...