27 Haziran 2023 Salı

Yamato Nadeshiko Shichi Henge

The Seven Metamorphoses of Yamato Nadeshiko/ The Wallflower


Tür: Komedi, Shoujo


Bölüm: 25


Yıl: 2006 - 2007
 
 
Konusu:
Takano Kyohei, Oda Takenaga, Toyama Yukinojo ve Morii Ranmaru liseye giden dört yakışıklı gençtir.
Bir gün kirasını zar zor ödeyerek kaldıkları lüks evin zengin sahibesi nişanlısıyla tatile çıkarken onlara bir teklifte bulunur: Eğer yeğeni Nakahara Sunako’yu bir “hanımefendiye” dönüştürmeyi kabul ederlerse evde bedava kalabileceklerdir, ancak başarısız oldukları takdirde kira üç katına çıkacaktır!
Sunako henüz normal bir kızken okulda başından kötü bir olay geçer. Hoşlandığı çocuğa aşkını itiraf eder fakat beklenmedik bir cevap alır. Oğlan ona “ben çirkin kızlardan nefret ederim” der ve o günden itibaren Sunako’nun hayatı değişir. Sunako artık içine kapanık, görünümünden ve diğer güzel şeylerden nefret eden birisine dönüşmüştür. Dış görünüşüne önem vermeyen, bakım yapmayan, yıllardır aynaya bile bakmamış, yabani biri haline gelmiştir. Karanlık kasvetli bir odada yaşayan garip, ürkütücü ve karanlık bir kız olmuştur. Odasını kuru kafalar, iskeletlerle donatmıştır. Hatta kanlı, vahşet ve normal insanların tiksinip korkacağı şeylerden zevk almaya bile başlamıştır.  Çoğu kişi ilk bakışta onun bir hayalet olduğunu bile düşünür.
Durum böyle olunca Sunako’nun halası onu dört birbirinden yakışıklı, daha doğrusu birbirinden güzel erkeğin yaşadığı bir malikâneye yollama kararı alır.
Kendilerinden emin olan dörtlü bunun çocuk oyuncağı olduğunu düşünür ve hiç düşünmeden anlaşmayı kabul eder, fakat Sunako ile tanışınca işlerinin kolay olmadığını anlarlar. Çünkü sorun Sunako’nun görünüşünden ziyade kişiliğindedir. Sunako’nun artık değişmek gibi bir niyeti kesinlikle yoktur. Acaba bu gençler onu bir hanımefendiye dönüştürebilecekler midir?

 

 

Öncelikle söylemeliyim ki şimdiye kadar izlediğiniz çizimleri kötü olan bütün animeleri unutun :D Bu benim şimdiye kadar izlediğim en göz kanatan çizimlere sahip anime. Genelde çizimlere aldırış etmem pek, konu, işleniş, yarattığı hisler daha çok önemlidir benim için ama BU!!!!!!!!!!!!!!! ^o^;;;;; aşamıyorum bunu :D dfghbyjumjyhgtf

Onun dışında gayet komik ve eğlenceli aslında, dış görünüş hakkında güzel de bir konusu var. Kızların ve erkeklerin dünyasında güzellik ve çirkinlik kavramları, ilişkiler ve kabullenmelerle dolu sürükleyici ve komik bir hikayeye sahip. Çizimlere alıştıktan sonra gayet zevkli oluyor, her ne kadar alışamasanız da ^o^;;;; beyninizi alışmış gibi kandırırsanız sizin için daha kolay olabilir :D

Çizimleri dışında başka eksi yanları da var, mesela erkekler yakışıklı ve güzeller ok ama fazla abartılmış sanki, bir de dört yakışıklı gencin arasından Kyohei biraz fazla ön plana çıkıyor, diğerleri yanında sönük kalıyor. Sunako'nun sürekli chibi halde dolaşması da biraz abartıya kaçmış, gerçek görünümünü bile unutuyordum durmadan chibi halini görmekten. Ayrıca birçok mantıksız ve saçma şeyler de vardı ama hepsini söylemiyim şimdi.

Bir de biraz konusu ve kadın baş karakter olarak Kimi ni Todoke ile bir benzerlik var, daha çok Kimi ni Todoke bundan esinlenmiş diyebiliriz, çünkü daha önce yayınlanmış. Benzerlik olsa da iki serinin de kendine has bir havası var.

Ben baya üstünde durmuş olsam da yine de bence kötü çizimlerine çok da aldırış edilmemesi gereken sürükleyici bir seri. Size bir şeyler katabileceğini düşünüyorum.

 

 

____________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; anime.gen.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...