15 Haziran 2023 Perşembe

Overlord


Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik, Oyun, Büyü, Doğaüstü Güçler
 
Sezon 1
Bölüm: 13
Yıl: 2015
 
Seson 2
Bölüm: 13
Yıl: 2018
 
Sezon 3
Bölüm: 13
Yıl: 2018
 
Sezon 4
Bölüm: 13
Yıl: 2022
 








+ Overlord: Ple Ple Pleiades (Special Bölümler):

  • Sezon 1 - 8 Bölüm (2015 - 2016)
  • Sezon 2 - 13 Bölüm (2018)
  • Sezon 3 - 13 Bölüm (2018)
  • Sezon 4 - 13 Bölüm (2022)

 
 
+ OVA
  • Overlord: Ple Ple Pleiades - Nazarick Saidai no Kiki (2016)
 

 


+ Movieler:
  • Overlord Movie 1: Fushisha no Ou (2017)
  • Overlord Movie 2: Shikkoku no Eiyuu (2017) 
  • Overlord Movie 3: Sei Oukoku-hen (2024) - henüz yayınlanmadı
 
 
Konusu:
Hikayemiz Yggdrasil adında popüler bir online bir oyunda geçiyor. Ana karakterimiz Momonga bu oyundaki en itibarlı loncanın lideridir. Fakat oyunun popülaritesindeki düşüş sebebiyle artık kapatılacaktır. Oyunun kapanma saatlerindeyken Momonga oyundan çıkış yapmaz, son anlarını oyunda geçirmek ister. Enterasan bir şekilde o sırada oyun kapanmaz ve zaman işlemeye devam eder. Daha sonra Momonga Yggdrasil'deki karakteri olan "En Güçlü Büyücü" olan iskelet bir varlığa dönüşür. Kendisini oyuna benzeyen ama daha farklı bir dünyada bulan Momonga ilk iş kendi loncasındaki NPC'leri kontrol eder. Bu NPC'ler de oyun kapandıktan sonra kendi kimliklerini kazanır ve duygular hissetmeye başlar. Momonga'nın NPC'ler üzerinde yaptığı değişikler nedeniyle ise işler iyice rayından çıkar.
Momonga ismini Ainz Ooal Gown olarak değiştirir. Ainz Ooal Gown bu dünyada tanınmadığı için yeni bir lonca gibi en alttan başlar yükselmeye. Seviyesini yükseltmek için bir çok göreve çıkar, bu görevlerde birbirinden farklı yaratıklarla ve insanlarla tanışır. Ainz Ooal Gown için bile bu dünyada bilinmeyen farklı şeyler vardır. Ainz-sama NPC'leri ile yeni Yggdrasil dünyasını keşfedip bu dünyaya hüküm sürmek ister.

 

 



Herhangi bir oyunun en iyi oyuncusunun oyunun içine girmesi, ya da oyunun gerçek hayata dönüşmesi falan gibi işlenen konular ilk değil aslında anime dünyasında, yeni bir tema değil yani. Ama Overlord'un havası da bi başka. Ainz-sama'nın yenilmez gücü etkileyici ve onun dışında NPC'ler de çok başarılı bana göre. Hepsinin kendine has özellikleri ve güçleri var, her karakter çok kaliteli. Seri içinde birçok kaliteli ve farklı renklere sahip karakter olunca da izlemesi daha zevkli oluyor tabii.  

Daha karanlık, koyu tonlarda olan anime gotik bir hava veriyor, ama ağır bir hava verse de neşeli karakterler, eğlenceli olaylar da barındırmıyor değil içinde. Aksiyon sahnelerinin yoğunluğu ve güzelliğiyle birlikte özellikle oyun severler için güzel bir seri.

Açılış ve kapanış şarkıları da baya güzel, bazılarını dinlerim de hala ^^ 

 

 

_____________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...