15 Haziran 2023 Perşembe

Ookami to Koushinryou (Spice and Wolf)


Tür: Macera, Fantastik, Tarihi, Romantik
 
Sezon 1
Bölüm: 13 + 2 special
Yıl: 2008
 
Sezon 2
Bölüm: 12 + 2 OVA
Yıl: 2009
 
 
Konusu:
Hikaye orta çağı birçok yönden andıran bir dünyada geçmektedir. Kraft Lawrence, yük arabasıyla birlikte kasabadan kasabaya yolculuk eden gezgin bir tüccardır. Geçimini bir kasabadan aldıklarını diğerinde satarak sağlar. Bir gün Lawrence’ın yolu eskiden ticaret yaptığı kasabalardan birine tekrar düşer. Şansına hasat festivalinin ortasına ve kutlamalara denk gelir. Oradaki halk tarafından iyi bir yıl getirmesi için hasatları koruduğuna inandıkları bereket tanrısı Horo adına düzenlenen bir festivaldir bu. Lawrence kasabadan ayrılırken arabasının arkasında uyumakta olan bir kız bulur. Bu kız gayet normaldir, tabii kurt kulakları ve kuyruğu dışında. Kız kendini kasabanın inandığı bereket tanrıçası Horo (ya da Holo) olarak tanıtır. Kasabayı koruma görevinin sorumluluğuna rağmen, insanların kendisine olan inançlarının azaldığına ve zaten uzun yıllar boyunca ekinlerin iyi olmasını sağladığına inanarak Lawrance'ın artık onu kuzeye, ana vatanına götürmesini ister. Horo’nun yaşadığı yüzyılların getirdiği bilgelik, Lawrence’ın ticari kârlarında işine yarayacaktır. Bundan sonra Horo ve Lawrence birlikte iyi bir takım oluşturarak, hem ticari başarılar elde etmek hem de Horo'nun kuzeye ulaşması için birlikte yolculuğa çıkarlar ve böylece hikayemiz başlar.

 

 

Öncelikle yolculukları sırasında çözümü basit sayılacak sorunlar yaşıyorlar ama bunun dışında Lawrence'ın ticari zekası ve Horo'nun bilgeliğiyle yaptıkları ticari hamleler güzel düşünülmüş ama bazen biraz beyni yoruyor.

Karakterlere gelecek olursak; Lawrence zeki ve sürekli tüccar kafasıyla düşünen ciddi yapılı biri. Horo ise kurnaz ve bilge bir kurt olsa da eğleneceği her fırsatı değerlendirmeye çalışan neşeli ve eğlenceli biri. Ana karakterlerin arasındaki ilişki günümüz klasik romantizm anime anlayışı gibi bayağı değil. Daha sade ve seviyeli ilerliyor. Bunun dışında Horo'nun bir tanrıdan beklenenin aksine neşeli ve ciddi olmayan tavırları animenin katı havasını yumuşatmış biraz.

Bu anime ya çok beğeniliyor ya da pek beğenilmiyor anladığıma göre, ama beğenen taraf daha fazla. Bana gelecek olursak, pek benim tarzım değil ama sade bir akışı ve karakterlerin seviyeli bir ilişkisi olduğu için izlemesi daha kolaydı benim için, ticaret muhabbetleri ilgimi pek çekmese de ikilinin zıt karakterlerine rağmen sağladıkları uyumu izlemek hoş. 

 

 

________________________________________

Kaynak: anime-inceleme.com; turkanime.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...