27 Haziran 2023 Salı

Phantom: Requiem for the Phantom


Tür: Aksiyon, Gerilim, Dram, Seinen


Bölüm: 3 OVA + 26


Yıl: 2004 + 2009
 
 
Konusu:
Liseli Japon bir genç adam Amerika’ya tatile gitmiştir fakat başına en olmadık şey gelir. Inferno adlı gizemli örgüt tarafından Amerika'da bir dizi mafya suikastları düzenlenir. Onların en güçlü ve yetenekli suikastçısı olan “Phantom” aldığı görev üzere birisini öldürür ve Japon genç buna şahit olur. Inferno’nun talimatlarına göre asla görgü tanığı bırakılmamalıdır ve dolayısıyla üstün yetenekli Phantom, gencin peşine düşer. Lakin bu genç, Phantom’dan birkaç gün kaçmayı başarır ve bu yüzden Phantom’un yaratıcısı Scythe Master, onda potansiyel görür ve genci Phantom’un da geçtiği eğitimden geçirmek ister. Genç adam kaçırılır ve ilk önce hafızası silinip beyni yıkanır. Ardından Phantom'un, örgüt içindeki adı ile Ein (Almancada "bir" demek) adlı genç kızın yanına eğitilmek üzere verilir. Genç adamın bundan sonraki adı da Zwei (Almancada "iki" demek) olur. Ein ona eğer yaşamak istiyorsan bundan sonra öldürmelisin der ve Zwei sıkı bir kondisyon ve silah eğitiminden geçer. Çok geçmeden Zwei, Ein’ın iki senede tamamladığı eğitimi yaklaşık üç ayda tamamlar ve üstün bir suikastçıya dönüşür. Bu andan itibaren Zwei da komplo, hile ve şiddet dolu bir dünyanın içine çekilecektir. Bundan sonra Ein ve Zwei, Inferno’nun korku salan ikilisidir fakat karşılarında uzun ve karmaşık bir yol vardır.

 

 

2004'de ilk olarak 3 tane OVA bölüm yayınlanmış. Daha sonra 2009'da normal bölümler şeklinde 1. Bölümden yeniden başlamış ve devam etmiş. 2009'daki ilk bölümleri de 3 OVA bölümdeki aynı hikayeyi biraz farklı bir şekilde anlatıyor zaten. Ama ben yine de ilk önce 2004'deki 3 OVA bölüm izlenmeli diye düşünüyorum, orda biraz daha farklı detaylara değinmişler ve bazı şeyleri daha iyi anlamanıza yardımcı olur diye düşünüyorum.

Çizimlerine gelecek olursak. 2004'deki çizimlerle 2009'daki çizimlerin arasındaki fark efsane bir uçurum resmen :D :D Erkek başrol karakteri 2009 çizimlerinde tam bir cillop, kız da 2009'da çok çok daha iyi. Alta birkaç örnek bırakayım :D


Zwei (2004)


Zwei (2009)


Ein (2004)


Ein (2009)

Animenin konusu oldukça ilginç ve karanlık, entrikalarla dolu bir atmosfere sahip. Hikaye o kadar dolu dolu ki yakalamakta güçlük çekebilirsiniz biraz. Ve senaryo öyle bir ilerliyor ki, ne zaman ne olacağını kestirmek çok zor. Aslında animenin güzel yanı da bu, sizi şaşırtıyor ve beklenmedik olaylar sayesinde şimdi ne olacak derken sizi içinde tutmayı başarıyor. Yaşanan kırılma noktaları da animeyi gayet akıcı ve izlenir kılıyor. Bunlara artı olarak kurnazlıkla işlenen mafya çatışmaları, Ein ve Zwei’ın “hayatta kalmak” adına yaptıkları eklenince ortaya zevkine doyulamayan bir yapım çıkıveriyor.

Peki kötü yanları yok mu, var elbette. Animenin en büyük eksisi bana göre ana karakterlerin liseli olması. Yine bunu sorguluyorum, neden böyle karanlık bir hikayeye liseli karakterler seçilmiş anlam veremiyorum. O yaştaki çocukların eline silah verilip, beyinleri yıkanıp, suikastçı yapmak hiç olmamış bence. Eğer karakterler biraz daha olgun yaşta olsaymış çok daha iyi olurmuş. Evet, gerçekçilik açısından bakarsak yetişkinlere bakış çocukları kandırmak ve onlara üstünlük sağlamak mafyalar ve kötü adamlar için daha kolay olmalı ama yine de bu çok rahatsız edici bir durum. Ayrıca karakter gelişimleri de saçma olmuş biraz. Özellikle de animeye ilerleyen bölümlerde katılan Cal ya da diğer adıyla Drei karakterinin gelişimi. İki baş karakterimizin gelişimi o kadar yavaşken, hele bi de bir zamandan sonra sanki gelişimleri durmuş gibiyken Drei'ın yaşadığı büyük değişim göze batmıyor değil. Onun dışında anime içindeki bazı ilişkiler de rahatsız edici geldi bana. Bi de bazen karakterlerin girdiği saçma tripler de sinir bozucuydu. Spoiler olmasın diye çok fazla bir şey diyemiyorum maalesef, hatta biraz fazla bile konuşmuş olabilirim ama n'apiyim yani, saçma ve mantıksız bulduğum baya şey var.

Ama yine de sürpriz sonu ve sürükleyiciliği ile izlenmeye değer diye düşünüyorum. Başta çok saçma, aptalca bulduğum şeyler vardı, canımı sıkan şeyler oldu, çokça sinirlendiğim oldu, eminim size de olacak bunlar... Ama sonunda bitirdiğimde... ooffff.... meğersem ne çok etkilenmişim, izlerken fark etmemişim sadece, animeyi bitirince anladım. Can sıkıcı gelişmeler ise sanırım izlerken sinir etse de, rahatsız etse de sonrasında anlıyorsun ki animenin özelliğinin bir parçası.

Tüm eksilerine rağmen bile sizde derin bir iz bırakıyor. Aksiyon, gizem, dram, aşk, nefret, intikam, entikalar, çatışmalar ile dolu dolu ilerleyen sürükleyici bir anime arıyorsanız bunu izlemenizi öneririm. Bence daha fazla ilgiyi hak ediyor.

 

 

_____________________________________

Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...