13 Haziran 2023 Salı

Tonari no Seki-kun


Tür: Komedi, Okul, Seinen


Bölüm: 21 + 1 OVA + 2 special


Yıl: 2014
 
 
Konusu:
Hikayemiz aynı sınıfta olan, arka sıralardaki Rumi Yokoi ve yan sırasında oturan sınıf arkadaşı Toshinari Seki arasında geçiyor. Yaratıcılıkta sınır tanımayan Seki ders sırasında dersi dinlemek yerine sürekli ilginç, dikkat çekici oyunlar oynayıp yan masasında oturan hayalperestlikte sınır tanımayan, dersi dinlemeye çalışan Rumi Yokoi'nin dikkatini dağıtır, Yokoi ne kadar arkadaşına kızsa da sonunda dayanamayıp Seki'nin oynadığı oyunlara kendisini kaptırır. Seki kimi zaman Yokoi'yi de kendi oyunlarına dahil ederek hanım kızımızı çileden çıkartmaktadır, ders dinleyemez ve sonuç olarak her olay Yokoi'nin başına patlar.
Burada olay Seki'nin sırasında hep çok acayip şeylerle uğraşması ama aslında hocalara hiç yakalanmaması.

 

Seki'nin ilginç oyunları, kendini oyunlara adayışı ve ciddiyeti efsane bir şekilde anlatılmış, ayrıca çantasından çıkanlar hayret ettirecek cinsten resmen :D Animede Seki'yi hiç konuşurken duymuyoruz, genellikle Yokoi konuşuyor, geniş hayal gücüyle birlikte Seki'nin oyunları için tahminleri ve anlatımları ile hikayeyi onun dilinden dinliyoruz. İki sınıf arkadaşı hayal güçlerinin sınırlarını ders boyunca oyunlarla zorluyor, ve bunu izleyen bizlere biraz kendimizden bir parça gördüğümüz için de izlemesi daha eğlenceli geliyor.

Öyle gülmkten gözlerinizden yaş gelecek kadar olmasa da insanın yüzünde tatlı bir gülümseme bırakan çok keyifli bir anime. Normal bölümlerin süresi 7 dk, OVA ve Special bölümler ise 13 dk civarı, bu da daha bir keyifli yapıyor, çok sıkmadan tadında bitiyor bölümler. Her bölümü acaba Seki bu sefer ne düşündü, acaba ne oynayacak diye düşünerek başlıyorsunuz izlemeye.

Seki'nin oyunları ve Yokoi'nin anlatımları ile marjinal, çok güzel bir seri, bölüm süresinin kısa olmasıyla da tam çerez tadında bir anime, her şeyden sıkılıp bunaldığınızda, biraz eğlenip gülmek için izleyebileceğiniz, hatta bence izlemeniz gereken komik ve eğlenceli bir seri ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...