2 Haziran 2023 Cuma

Zankyou No Terror


Tür: Gizem, Psikolojik, Gerilim, Dram


Bölüm: 11


Yıl: 2014
 
 
Konusu:
Bir gün Japonya’daki özel bir nükleer tesisten plütonyum çalınır ve suçluların geride bıraktıkları tek şey kırmızı bir “Von” yazısıdır (İzlandaca "umut" demektir). Bu olayın üstünden 6 ay geçtikten sonra kendisine Sphinx adı veren 2 genç, internete yüzlerinde maskelerle konuştukları bir video yükleyerek Tokyo’da gerçekleştirecekleri terör saldırısı hakkında bilgilendirir. Elbette başta kimse dikkate almaz bunu. Saldırı gerçekten de olunca işler değişir ve Japon polis güçleri bu iki genci aramaya başlar.
İlk saldırının ardından Sphinx, diğer videolarında sonraki saldırıları hakkında bilmeceler sormaya başlarlar, polisler anca bu bilmeceleri çözebilirse saldırıyı önleyebilecektir. Bu noktadan sonrada ise polis ve Sphinx arasında bir kedi fare oyunu başlar. Shibazaki isimli bir polis, bilmeceleri çözme konusunda üstün bir başarı gösterse bile Sphinx’e karşı çok daha fazla yardıma ihtiyacı olacaktır.
Kendine Sphinx diyen Nine ve Twelve isimli bu iki genç, bir araya gelerek insanları rüyalarından uyandırmakta ve dünyaya doğrulttukları tetiği çekmekte kararlıdr.
Peki Nine ve Twelve kim, asıl amaçları ne ve bunu ne için yapıyorlar?!

 

Zankyou no Terror normal animelerden farklı olarak mangadan uyarlanmamış, doğrudan anime olarak tasarlanmış bir proje. Kesinlikle efsane bir seri, anime sevmeyenlerin bile izlemesi gereken bir eser. Hikayesi, karakterleri ve sahneleri harika. O gizemin uyandırdığı merak duygusu, stratejiler, bulmacalar, akıl oyunları ve karşılıklı hamlelerin verdiği heyecan... her şeyiyle içine çekiyor insanı. Sadece 11 bölüm olması başta az gelebilir ama kesinlikle yeterli, animenin söyleyecek bir sözü var ve bunu olabilecek en güzel şekilde söyleyip hiç uzatmadan bitiyor.

 

 

_______________________________

Kaynak: frpnet.net; birdizihaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...