23 Haziran 2023 Cuma

Black Lagoon


Tür: Aksiyon, Dram, Seinen
 
Sezon 1
Bölüm: 12
Yıl: 2006
 


Sezon 2
Bölüm: 12
Yıl: 2006
 


Special serisi:
  • Black Lagoon Omake - 7 Bölüm (2009)
 


OVA serisi:
  • Black Lagoon: Roberta's Blood Trail - 5 Bölüm (2010)
 


 
Konusu:
Black Lagoon ulusal sularda kaçakçılık yapan bir kurye şirketidir. Birçok mafyanın, baronların, kartellerin bulunduğu çatışmanın eksik olmadığı ve hassas güç dengelerinin olduğu Roanapur’da yaşarlar ve hikayemiz de genellikle bu şehirde geçmektedir.
Black Lagoon, Roanapur’da bulunan çetelerin, mafya örgütlerinin ve diğer herkesin getir-götür işlerini taraf tutmayarak para karşılığında yerine getirmektedir, düşman mafyalardan bile iş almaktadır. Bu yüzden işlerine duygularını karıştırmadıkları için ve tarafsızlıklarını korudukları için herkes onlara güvenmektedir. Bu kaçakçılık işleri bazen çok tehlikeli çatışmalara dönüşebilmektedir.
İri yarı siyahi arkadaşımız Dutch, bilgisayar kurdu Benny ve iki silah taşıdığı için “two hand” lakaplı Revy, Lagoon şirketinin asıl çalışanlarıdır. Görevlerin çoğunu da eski Rus askerlerin oluşturduğu ve Roanapur’a hakim olan “Hotel Moscow” adındaki kanlı mafya örgütü vermektedir.
Günün birinde bir görev alırlar ve görevleri Japon mandıralı bir gemiyi basıp, yolculardan birinin taşıdığı çok önemli bir diski ele geçirmektir. Bu yolcunun adı Rokuro Okajima.
Rokuro Okajima Japon iş adamlarının dolu olduğu bir şehirde, Japon bir iş adamıdır. Onun normal günü, patronunun emirleriyle geçer. Rokuro, işi gereği şirketi tarafından bu özel ve gizli disk ile Çine doğru seyahat eder. Gemi Black Lagoon tarafından basılır. Lagoon elemanları diski ve rehine olarak Rokuro’yu yanlarına alır ve tekneleri ile kaçarlar. Fakat Rokuro’nun çalıştığı şirket işin peşini bırakmaz ve Lagoon şirketinin ardından paralı asker yollar. Rokuro da çok geçmeden anlar ki, esasında kurtarılmak istenen kendisi değil sadece disktir ve gerekirse Rokuro da gözden çıkarılabilir. Nitekim yaşanan çatışmalar sonucu Rokuro’nun şirketi diski ele geçiremez ve Lagoon şirketi diski yeni sahibine ulaştırmayı başarır. Görev tamamlandığı için Rokuro’nun da rehine olarak hiçbir değeri kalmaz. (Zaten yoktu da) Lagoon şirketi Rokuro’ya yol verir fakat Rokuro’nun ülkesi Japonya’da artık onu bekleyen bir hayatının olmadığını, itilip kakılmaktan bıktığını söyleyerek Lagoon şirketine girmek ister. Ve sonunda da Lagoon şirketinin eleman sayısı üçten dörde çıkar.

 

 

Aksiyon bakımından baya tatmin edici, dolu dolu bir seri, sıkılmanıza pek izin vermiyor diyebilirim. Çatışma sahnelerinde kan gövdeyi götürürken aksiyonun dozu bir dakika bile düşmüyor. Bu yönden çok iyi, fakat burda biraz abartıya kaçılmış, çok havalı olsa da o kadar büyük ateşli çatışmanın içinde baş karakterlere bir türlü bişey olmaması mantıksız geliyor ama yine de izlerken o zevki alabiliyorsunuz. Ayrıca konsept itirabiyle oldukça sert mevzulara giriyor, cesurca repliklere sahip. Politikaya hatta dine atıfta bulunuyor.

Karakter açısından çok zengin bir seri. Animeye sürekli yeni karakterler girip çıkıyor. Asıl kahramanlarımız Black Lagoon üyeleri olsa da hikaye çoğu zaman yan karakterler ile destekleniyor ki bu da sıradanlığı azaltıyor.

Animenin en büyük artısı ise kesinlikle kadın karakterler. Efsane diyebilirim. Bu kadar yırtıcı, sert, manyak, psikopat, güçlü kadın karaktere sahip başka anime var mı bilmiyorum. Gözünü bile kırpmadan yüzünde pis bir gülümseme ile takır takır adam öldüren Revy, aynı psikopatlıkla hareket eden Eda, bıçak manyağı Shenhua ve tabiki askeri zekasıyla kendisine hayran bırakan Balalaika... Fakat en psikopat karakterimiz hizmetçi Rosarita karakteridir. Terminatöre taş çıkartan mekanik performasıyla dikkat çeken Rosarita, serideki birçok karakter gibi geçmişinde hoş şeyler yaşamamış biri. Hatta 5 bölümlük OVA serisi Rosarita'nın intikam hikayesine odaklanıyor, hikayeyi devam ettirdiklerinden dolayı üçüncü sezon olarak da değerlendirebilir aslında.

Çatışma sahnelerindeki ufak mantık hatalarının dışında bir eksik daha var. Kadın karakterler ne kadar mükemmelse baş karakterimiz Rock o kadar ezik, bu da beni gıcık etti açıkçası. Gereksiz bir karakter diyebiliriz, ya da baş karakter olmayı hak etmiyor da diyebiliriz. Ama neyse ki Rock'un ezikliğini kapatan efsane kadın karakterler var, bütün atraksiyon onların etrafında dönüyor, bu sayede Rock'un ezikliğini görmezden gelebiliyorsun :D

Yani demem o ki, sırf şu harika kadın karakterleri için bile izlenir ^^ 

 

 

____________________________________________________

Kaynak: turkanime.net; birdizihaber.com; anime-inceleme.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...