2 Haziran 2023 Cuma

Btooom!

 

Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Psikolojik, Seinen


Bölüm: 12


Yıl: 2012
 


Konusu:
Dünyada oyuncu sayısı milyonları aşmış olan online Btooom! oyunu, silahların kullanılmadığı, herkesin birbiriyle çeşitli bombalar kullanarak savaştığı bir oyundur.
22 yaşındaki Ryouta Sakamato bir oyun bağımlısıdır, kendisi okumuyordur ve çalışmıyordur, tüm vaktini Btooom! oynayarak geçiriyordur. Gerçek hayatta sıradan, çok da başarısı olmayan biriyken, Btooom! oyununda dünyaca tanınan Japonya'nın en başarılı oyuncularından biridir.
Ryouta bir gün gözlerini açtığında kendisini bir ormanda, paraşütle ağaçta asılı halde bulur.  
Buranın neresi olduğunu ve nasıl geldiğini araştırır ve çok geçmeden ormanın büyük bir tropikal ada olduğunu anlar, üstelik burada yalnız da değildir. Adada başkaları da vardır ve gördüğü ilk insan ona bomba atarak saldırmıştır. Yanında bulunan bombalar ve elindeki küçük radar ile çok geçmeden gerçeği anlar. Ryouta, oyun tecrübeleriyle kısa sürede kendisine saldıranı yendikten sonra, adamın bir Btooom! oyuncusu olduğunu, kendisinin de bir şekilde Btooom! oyunu içerisine girdiğini ve adada Btooom! oynanmakta olduğunu fark eder, üstelik gerçek insanlarla ve gerçek bombalarla. Adadan kurtulmanın tek yolu 7 adet düşman radarı toplamaktır. Radarları toplamak için ise düşmanı öldürmek şarttır.
Birbirinden bağımsız birkaç insan ıssız bir adadadır ve özgürlükleri için birbirlerini öldürmeye zorlanmaktadırlar. Kimileri bunu zevkle yerine getirirken kimileri saklanmayı tercih ediyordur. Ryouta bile profesyonel ve başarılı bir Btooom! oyuncusu olmasına rağmen öldürmeme taraftarı ve alternatif yollardan adadan ayrılmaya çalışıyordur.
Peki bu adada hayatta kalıp, kurtulmayı başaran kim olacaktır?

 

 

Btooom! (anlamı patlama sesinden “bum” geliyor) hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Btooom! sadece bombaların kullanımı ve başarılı karakterleri ile senaryo olarak akranları arasından sıyrılmayı başarıyor.

Eğer yüzeysel olarak bakacak olursak; birbirinden bağımsız birkaç insan ıssız bir yerde özgürlükleri için birbirlerini öldürmeye zorlanmaktalar. Lakin olay bu kadar basit değil. Tanıtılan değişik kişilikteki karakterler ile konuyu bir o kadar derinleştirmişler. Karakter kişiliklerinin harika bir şekilde oluşturulduğunu söyleyebilirim. Gerek psikopat, gerek saf, gerek cinselliğe düşkün, gerek ise aç gözlü… Hangi tarz kişilik ararsanız bulmanız mümkündür. Kadın karakterimiz Himiko’nun hikâyesi de animeye güzel aktarılmış. Yaşadıkları yüzünden erkeklerden nefret etmesi, hepsini düşmanı olarak görmesi psikolojisi dengeli ayarlanmış. Yani ne çok abartı ne de çok yapmacık.

Çizimleri de gayet başarılı. Patlamalar, kan efektleri başarılı bir şekilde seyirciye aktarılmış. Tabii ki patlayan bombalar ile kopan uzuvlar ve etrafa saçılan kan kavramlarını pek göremiyoruz. Ama görsellik olarak gerçekten başarılı. Karakterlerin de sanırım kişiliklerini vurgulamak amacıyla görünüşlerini abartmamışlar. Karakterler başarılı ve gerçeğe uygun tipler olarak çıkıyor karşımıza. Sade ve doğal. Bir tek Himiko karakterlerin arasından sıyrılıyor. Sarı saçları, kocaman mavi gözleri (ve göğüsleri) ile karakterler arasından göze batıyor ama sempatik yönde.

Açılış şarkısı da çok güzel.

Olay örgüsü oldukça başarılı işlenmiş. İntikam, ihanet, bencillik ve zeka kavramlarının işlendiği güzel bir anime. Şiddetin dozunun nasıl ayarlanacağı ve hayatta kalma savaşında karakterlerin nasıl stratejiler izleyecekleri serinin seyrini başarılı bir şekilde çizmiş. Ayrıca birbirlerini sadece bomba ile öldürebilmeleri oldukça değişik bir tat sunuyor izleyiciye. Tabii bombanın neden olmadığı değişik ölüm şekillerimiz de mevcut.

Karakterler çok iyi, kurgusu çok iyi ve doğaüstü güçler falan yok, bu da daha gerçekçi ve çekici kılıyor bana göre, bilim kurgu tarafı da çok iyi, izlerken düşündürüyor baya.

Keşke daha fazla bölüm olsaydı diyorsunuz. Animenin en kötü tarafı da yarım bırakılmış olması, en sevmediğim şeydir bu, hele de beğendiğim seriler yarım kalınca çıldırıyorum -.-. Mangasını okumadım ama devam etmiş sanırım, mangasını okursam buraya yazarım. Yine de kesinlikle izlenmeli diye düşünüyorum.

 

 

_____________________________________________________
Kaynak: turkanime.net; anime-inceleme.com; japonsinemasi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

One Piece

  One Piece   (hala yayınlanmaya devam ediyor) - GÜNCELİM   Tür: Aksiyon, Macera, Komedi, Süper Güçler, Dram, Fantastik, Shounen   Bölüm: ∞ ...